aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα... σφαλιάρα για Ολυμπιακό

Νέα… σφαλιάρα για Ολυμπιακό

Mετά τη Βιτόρια, και η Μόσχα μετατράπηκε σε… τόπο μαρτυρίου για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαν να μην κατέβηκαν στο παιχνίδι με την Χίμκι και γνώρισαν νέα συντριβή χάνοντας και τη διαφορά τον 17 πόντων που είχαν από το ματς του ΣΕΦ. Αυτή ήταν η τρίτη σερί, εκτός έδρας ήττα για τους Πειραιώτες, των οποίων το ρεκόρ έπεσε στο 13-6. Αντίθετα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε δεύτερο σερί νίκη για το 11-8. Πρώτη ήττα σε «διαβολοβδομάδα» για την ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Διαβάστε επίσης: Θύμωσε και ξανάγινε Ολυμπιακός!

Υπενθυμίζεται πως για τη επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα «δοκιμαστεί» στην έδρα του Ερυθρόυ Αστέρα (26/1).

Σκέτη… καταστροφή ήταν το πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό. Ο Μάντζαρης έβαλε μπροστά την ομάδα του με τρίποντο για το 3-5 κι έκτοτε ακολούθησε «κατηφόρα». Η Χίμκι έτρεξε εντυπωσιακό 18-0 για το 21-5 με τα τρίποντα των Σβεντ-Τόμας να δίνουν το έναυσμα. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 28-14, τους Ρώσους να μετρούν 5/7 τρίποντα και τον Ολυμπιακό 3/9 εντός πεδιάς και 5 λάθη.

Ο Σφαιρόπουλος ξεκίνησε τον Παπαπέτρου στο «5» στη δεύτερη περίοδο, ο 23χρονος πάλεψε, αλλά σιγά-σιγά τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Ολυμπιακό. Ο Γκιλ κυριαρχούσε και ο Βιάλτσεφ διαμόρφωσε με τρίποντο το +20 (40-20), τη στιγμή που όλα πήγαιναν στραβά για την ελληνική ομάδα σε άμυνα κι επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» τέλειωσαν το ημίχρονο με 5/20 σουτ και η Χίμκι είχε 8/14 για το επιβλητικό 49-25 του πρώτου μέρους.

Κάπως καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός (54-34, στο 24′), αλλά πολύ γρήγορα επέστρεψε στις… παθογένειες του πρώτου μέρους. Κακή άμυνα, χαμένα ριμπάουντ και άστοχες επιθέσεις βρέθηκαν ξανά στο «ερυθρόλευκο» προσκήνιο κι ο Σβεντ με τους συμπαίκτες του ανέβασαν κι άλο την απόσταση (65-38). Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν υπήρχε… ματς, οι δυο προπονητές χρησιμοποίησαν κυρίως αναπληρωματικούς παίκτες, ο Ουίλτζερ έδωσε σκορ στους φιλοξενούμενους που τελικά ηττήθηκαν με το βαρύ 82-54.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 49-25, 65-38, 82-54

Η Στιγμή: Το ξεκίνημα της Χίμκι ήταν «καυτό» και τα 5/7 τρίποντα της πρώτης περιόδου… έστρωσαν τον δρόμο για τον «περίπατο» των Ρώσων. Πάντως, έδειχναν ότι έτσι κι αλλιώς θα έπαιρναν άνετη νίκη, ακόμη κι αν δεν ήταν εύστοχοι.

Η Γκέλα: Η συνολική παρουσία του Ολυμπιακού και το γεγονός πως ουσιαστικά έχασε από το πρώτο δεκάλεπτο. Η διαφορά ξέφυγε από νωρίς, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήταν… σε άλλο γήπεδο αμυντικά κι επιθετικά και η απόδοσή τους συνολικά συνιστά «γκέλα».

Η Εξέδρα: Δεν γέμισε το γήπεδο της Χίμκι, αλλά η απόδοση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα «ανέβασε» το κοινό της ομάδας, το οποίο «ζεστάθηκε» από νωρίς και έκανε αισθητή την παρουσία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ