aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Βιώνει τον δικό της «Τιτανικό»

Νέα Σαλαμίνα: Βιώνει τον δικό της «Τιτανικό»

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Φαινόταν το πράγμα εδώ και καιρό. Και άρχισε να αναβοσβήνει η ένδειξη SOS πολύ πιο έντονα από τα μέσα Μαρτίου. Η Νέα Σαλαμίνα όχι μόνο δεν βρήκε νερό στη δική της έρημο (έδωσε 11 αγώνες και κέρδισε μόλις 1), αλλά όσο περνούσαν οι αγωνιστικές η κατάσταση χειροτέρευε και έμπλεκε περισσότερο. Έχουν συμβεί πολλά το τελευταίο ιδιαίτερα τρίμηνο και τώρα εννοείται πως θα γίνουν ακόμα περισσότερα. Το καράβι έπεσε σε παγόβουνο και «βυθίστηκε» στη Β΄Κατηγορία (αργά και βασανιστικά) μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, κάτι που πόνεσε κάθε Σαλαμιναίο.

Τα όσα είδαν προχθές οι φίλοι της ομάδας στο κρίσιμο ματς με τη Δόξα ήταν απλά μια συνέχεια όσων ζούσαν σταθερά εδώ και καιρό. Μία κατάσταση που την ανέμεναν, βλέποντας τη φθίνουσα πορεία. Ήταν φανερό πως αρκετοί παίκτες αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν. Στη φετινή σεζόν πήγαν όλα στραβά και το μοιραίο δεν αποφεύχθηκε.

Στη Νέα Σαλαμίνα άρχισαν να μετρούν τις απώλειες. Το ζήτημα είναι πόσες θα καταμετρηθούν σε αυτή τη διαδικασία και τι θα γίνει στη Γενική Συνέλευση. Είναι δεδομένο και δεν χρειάζεται να αναλύσουμε ότι υπήρξε σειρά λαθών. Όπως οι επιλογές παικτών στις δύο μετεγγραφικές περιόδους που αποδείχθηκαν ότι δεν είναι αυτοί που θα μπορούσαν να αντέξουν την κατάσταση και το πλήγμα με τον κορωνοϊό.

Ασφαλώς, στην… εξίσωση μπαίνουν οι αλλαγές προπονητών που συνήθως σε καταστάσεις ειδικών συνθηκών αποτελούν την πιο εύκολη λύση. Με εξαίρεση τον Σάββα Δαμιανού (9η-29η αγωνιστική), με τον οποίο όντως υπήρξε ένα ηλεκτροσόκ και τάραξε τα δεδομένα, από εκεί και πέρα «ξηρασία». Οι επιλογές των Χρύση Μιχαήλ και Κωνσταντίνου Μηνά δεν «βγήκαν».

Όλα τα σχέδια, όλες οι σκέψεις που μπορεί να υπήρχαν, πήγαν στράφι και άρχισαν να χάνονται λίγο πριν από την έναρξη της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Από εκεί που κυνηγούσε την 6η θέση έως την 24η στροφή, η ομάδα πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση. Αδυνατούσε να σταθεί με κανονικό τρόπο στα πλείστα παιχνίδια, στα οποία δεν έφτανε ούτε τον μέσο όρο καλής απόδοσης.

Η επόμενη μέρα στο ιστορικό σωματείο της Αμμοχώστου ασφαλώς και είναι δύσκολη. Οι φίλοι της ομάδας είναι πικραμένοι, απογοητευμένοι και προβληματισμένοι, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Οι επόμενες μέρες είναι ζόρικες και εννοείται πως θα πρέπει να γίνουν πολλά ώστε η Νέα Σαλαμίνα να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει την άνοδο στην Α’ Κατηγορία τη σεζόν 2022-23.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ