aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Θάρρος, έκπληξη, φραγμός παράδοσης

Νέα Σαλαμίνα: Θάρρος, έκπληξη, φραγμός παράδοσης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Νέα Σαλαμίνα θα είναι το αουτσάιντερ σήμερα στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και προετοιμάστηκε με στόχο την έκπληξη. Πηγή θάρρους οι ισοπαλίες με 1-1 απέναντι σε Ομόνοια και Απόλλωνα, μα κυρίως η πρόσφατη νίκη επί της Ανόρθωσης (2-1).

Η προσέγγιση είναι απλή: με νίκη ή ισοπαλία κερδίζει ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση, με ήττα απλώς γυρίζει σελίδα και βλέπει την επόμενη μέρα. Επιμέρους στόχος είναι ο φραγμός της παράδοσης, που θέλει τους ερυθρόλευκους όχι μόνο να χάνουν, μα και να διασύρονται από τους γαλαζοκίτρινους. Όπως συνέβη στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια: 0-9, 0-1, 1-6, 1-4, 0-4.

Εκτός πλάνου του Στάικου Βεργέτη είναι ο τραυματίας Πεδρίτο. Ο Ελλαδίτης τεχνικός θα παρατάξει σχήμα με γεμάτο κέντρο και αιχμή του δόρατος τον ανεβασμένο Ντίμιταρ Μακρίεφ.

«Πίστη στην ομάδα»

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, αντίπαλος της Νέας Σαλαμίνας στους «16» του κυπέλλου θα είναι ο ΑΠΟΕΛ (ημερομηνίες των αγώνων στη σελίδα 7). Οι ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν την περασμένη σεζόν με ήττες 0-1 και 2-3. Τη χθεσινή κλήρωση σχολίασε το μέλος της διοίκησης, Γερόλεμος Μίσης: «Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε το πιο δύσκολο έργο και θα γίνει πιο δύσκολο λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμά μας. Ο θεσμός είναι στους στόχους μας, αφού θέλουμε τη διάκριση. Έτυχε ο ΑΠΟΕΛ, πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε και έχουμε πίστη στην ομάδα ότι θα τα καταφέρει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ