aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Στα δικά της στάνταρ...

Νέα Σαλαμίνα: Στα δικά της στάνταρ…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Καλές οι εμφανίσεις της Νέας Σαλαμίνας στο πρωτάθλημα, τι «λένε» όμως οι τέσσερις βαθμοί σε τέσσερις αγωνιστικές, βάσει της πορείας της στις αντίστοιχες αγωνιστικές των περασμένων δέκα πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας που συμμετείχε; Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ίδια βαθμολογική συγκομιδή άλλες τρεις φορές (2007-08, 2012-13, 2013-14), ενώ άλλες τρεις είχαν χαμηλότερη. Έναν βαθμό πήραν την περίοδο 2009-10, ενώ από δύο μάζεψαν τις σεζόν 2016-17 και 2017-18.

Πάμε τώρα στις φορές που είχε περισσότερους πόντους. Καλύτερα τα πήγε η ομάδα της Αμμοχώστου στο μπάσιμο του πρωταθλήματος 2007-08, όταν ήταν δεύτερη με οκτώ βαθμούς, ενώ δύο φορές πήρε εφτά (2014-15, 2011-12) και μία έξι (2015-16). Εν κατακλείδι, η πορεία που πραγματοποιεί με το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών κρίνεται φυσιολογική, αφού είχε χειρότερες, είχε και καλύτερες, είχε και ίδιες.

Αν θα πρέπει να σημειωθεί όμως κάτι για την τρέχουσα σεζόν, είναι ότι τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η Νέα Σαλαμίνα, ήταν απέναντι στις ομάδες που άρχισαν ως τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Νέα Σαλαμίνα). Από τη μια μάζεψε μόνο ένα βαθμό (ΑΕΚ 1-1), από την άλλη ήταν ανταγωνιστική απέναντί τους (ΑΠΟΕΛ 2-3, Απόλλων 0-1). Επομένως, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι τα πήγε άσχημα.

Όπως και να έχει, η ομάδα προετοιμάζεται για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με την Πάφος FC στο «Αμμόχωστος», με απόντα τον τραυματία Κωνσταντίνο Μιντίκκη, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ