aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Ο Τιάγκο, η άγκυρα και το λιμάνι του

Νέα Σαλαμίνα: Ο Τιάγκο, η άγκυρα και το λιμάνι του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Τιάγκο Φερέιρα ντος Σάντος δεν είναι άγνωστος στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό της χώρας μας. Η Νέα Σαλαμίνα άλλωστε αποτελεί τον τρίτο κυπριακό σταθμό της καριέρας του, από τον περασμένο Ιανουάριο (οι άλλοι δύο ήταν η -πάλαι ποτέ- ΑΕΠ και ο Οθέλλος). Είναι μάλιστα επίτευγμα για τους ερυθρόλευκους το γεγονός ότι τον διατήρησαν στις τάξεις τους. Όχι μόνο διότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους παίκτες τους που κάνουν τη διαφορά, μα πρωτίστως επειδή στα 31 του χρόνια έχει αγωνιστεί σε 17 ομάδες, ενώ ήταν η πρώτη φορά που ολοκληρώθηκε μία σεζόν και δεν άλλαξε στέγη!

Οι πληροφορίες μας από τις τάξεις του συλλόγου της Αμμοχώστου, πάντως, λένε ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που εκτιμά ιδιαίτερα ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Ο Ελλαδίτης προπονητής δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για αποχώρηση του Βραζιλιάνου το περασμένο καλοκαίρι, όταν προσπάθησε να ακολουθήσει τον δρόμο του συμπατριώτη του Καρλάο, ο οποίος επέστρεψε στην Ταϊλάνδη για λογαριασμό της Πατάγια Γιουνάιτεντ. Μετά το μίνι σίριαλ, η παραμονή του θεωρήθηκε επιτυχία και όχι άδικα, αφού στην πολύ καλή πορεία της Νέας Σαλαμίνας κατά το τρέχον πρωτάθλημα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους της.

Ο μεσοεπιθετικός από το Λινιάρες έχει πετύχει τέσσερα γκολ προς το παρόν, έχει σταθερά καλή παρουσία και συνθέτει με τους Κίνγκσλι Ονουέγκμπου, Φαρσάντ Νουρ, Τσαρλς Ελουντού τους μπροστάρηδες της μεσοεπιθετικής λειτουργίας των Αμμοχωστιανών. Με ανάλογη συνέχεια ασφαλώς και θα είναι αισιόδοξη η κατάσταση για την ομάδα του στη συνέχεια της σεζόν. Πάνω από όλα, όμως, από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Τιάγκο εκπνέει με το τέλος της σεζόν, είναι ευκόλως κατανοητό ότι η ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές θα αποτελέσει, αργά ή γρήγορα, μείζον ζήτημα για τη διοίκηση του σωματείου της κατεχόμενης πόλης μας.

Σαφώς και είναι νωρίς, σαφώς και είμαστε ακόμα σχεδόν στο ένα τρίτο του πρωταθλήματος. Εντούτοις, ξέρετε τι λέγεται ότι κάνουν των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν… Και ασφαλώς αν μείνει για τρίτη σερί σεζόν ο Βραζιλιάνος γυρολόγος στην ίδια ομάδα, θα μπορεί να ειπωθεί πια ότι επιτέλους… βρήκε λιμάνι και έριξε άγκυρα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ