aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Ο Οσέι πήρε τ’ όπλο του

Νέα Σαλαμίνα: Ο Οσέι πήρε τ’ όπλο του

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Είναι αλήθεια ότι στο… σκοράρισμα, ο Μπάρνς Οσέι άργησε να πάρει μπρος. «Μιλάει» όμως την κατάλληλη στιγμή. Προ δεκαημέρου με δύο δικά του τέρματα η Νέα Σαλαμίνα είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «8» του Κυπέλλου (εις βάρος του Ερμή) και χθες χάρισε στην ομάδα του υπεροπολύτιμο τρίποντο σκοράροντας εις βάρος της Καρμώτισσας. Μπορεί το 0-1 στο «Στέλιος Κυριακίδης» να μην ανταποκρίνεται στην εικόνα της αναμέτρησης, αλλά το ντέρμπι της… ουσίας βάφτηκε ερυθρόλευκο με σκόρερ τον Μπαρνς Οσέι.

Ο Γκανέζος επιθετικός ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή με φουλ ενενηντάλεπτα, αλλά τώρα τελευταία φωνάζει ηχηρά «παρών» λόγω της μεγάλης αξίας των τερμάτων που σημειώνει. Όπως και χθες όταν έκλεψε τον τίτλο του «πολυτιμότερου» στο εξαιρετικής σημασίας «διπλό» στην Πάφο. Η Νέα Σαλαμίνα έπιασε την Καρμιώτισσα στη βαθμολογία, στους 11 βαθμούς και την ξεπέρασε λόγω του χθεσινού αποτελέσματος στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι δεν φτάνει που τα έχουν με την τύχη τους λόγω των πολλών χαμένων ευκαιριών, διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ισχυριζόμενοι ότι το γκολ που έδωσε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους προήλθε από οφσάιντ.  Η φάση του «χρυσού» γκολ των ερυθρόλευκων στο 5’ με τον Βάγκνερ να φεύγει πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων (και στη συνέχεια να σερβίρει τον Οσέι) είναι όντως πολύ δύσκολη και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν ο Τσέχος φορ ήταν οφσάιντ ή όχι. Σε κάτι τέτοιες φάσεις θα χρειαστούν οι λεπτομερείς «γραμμούλες» του  VAR που θα εφαρμοστεί και στον τόπο μας από την επόμενη αγωνιστική.

Κατά τα άλλα, μεγάλο μερίδιο στο «διπλό» έχει και ο Βεσελόφσκι, ο οποίος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στις κατά κύματα επιθέσεις της Καρμιώτισσας. Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ ήταν πολύ καλύτερη, πίεζε συνεχώς κι έχασε ευκαιρίες ακόμη και σε φάσεις – μπιλιάρδο στην αντίπαλη περιοχή. Δεν ήταν όμως αποτελεσματική κι αυτό της στοίχισε πολύ ακριβά. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πρωτίστως στο μυαλό τους να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα, έκαναν, όμως πολύ επικίνδυνες επισκέψεις στην εστία του Κυριακίδη κι έφτασαν κοντά στο 0-2 με τους Βάγκνερ, Ντανίλο (α’ μέρος) και Οσέι (στην επανάληψη).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ