aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Νίκη για παν ενδεχόμενο

Νέα Σαλαμίνα: Νίκη για παν ενδεχόμενο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μόλις τρία εικοσιτετράωρα έχουν περάσει από τον οδυνηρό αποκλεισμό της Νέας Σαλαμίνας από την Ανόρθωση, στην προημιτελική φάση του κυπέλλου και σήμερα θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα για την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης περιμένει ότι οι ποδοσφαιριστές του θα σηκώσουν κεφάλι και θα ανταποκριθούν στις δυσκολίες του παιχνιδιού, που θα διεξαχθεί στο «Αμμόχωστος» και θα αρχίσει στις 17:00.

Έστω και αν οι ελπίδες για συμμετοχή στο α’ γκρουπ είναι περιορισμένες, αφού η έκτη θέση εξαρτάται από τριπλό «θαύμα»: Νίκη επί των κυανόλευκων της Λεμεσού και παραλλήλως ήττα των ΑΕΛ και Πάφος FC αντιστοίχως από τους Εθνικό και Δόξα. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που μείνει εκτός α’ γκρουπ η ομάδα της Αμμοχώστου χρειάζεται βαθμούς για να μείνει όσο πιο μακριά γίνεται από τη ζώνη του υποβιβασμού. Διότι σε αυτό το ενδεχόμενο, από την επόμενη αγωνιστική θα έχει στόχο της να εξασφαλίσει όσο πιο νωρίς τη μαθηματική παραμονή της και σε καμία περίπτωση να μη δώσει δικαιώματα.

Ασφαλώς, η ατμόσφαιρα στις τάξεις του συλλόγου της Αμμοχώστου δεν είναι ιδανική. Κατ’ αρχάς είναι η απογοήτευση λόγω του αποκλεισμού. Έπειτα, επικρατεί πίκρα επειδή επέστρεψαν οι οπαδοί της Νέας Σαλαμίνας μετά από καιρό, αλλά αποχώρησαν στεναχωρημένοι από το γήπεδο μετά την ήττα από τη «Μεγάλη Κυρία». Τέλος, υπάρχει αγανάκτηση για το τάιμινγκ της διαρροής σχετικά με συμφωνία των Τσαρλς Ελουντού και Άντερσον Κορέια με την Ανόρθωση. Γι’ αυτό και η προσπάθεια ανάτασης του ηθικού της ομάδας του δεν είναι ό,τι πιο εύκολο από πλευράς Πουρσαϊτίδη.

Όσο για τις σημερινές επιλογές του Ελλαδίτη προπονητή, πιθανόν να γίνουν ορισμένες αλλαγές για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Το σενάριο ενδεκάδας είναι το ακόλουθο: Κίσσας (τερματοφύλακας), Ροδρίγκεθ, Λαμπό, Χριστοφόρου (σέντερ μπακ), Σαν Ρομάν ή Μπαραβίκας, Κορέια (μπακ-χαφ), δύο εκ των Μαριάνοβιτς, Νουρ και Ρέινολντς (μέσοι), δύο εκ των Ελουντού, Σίμπσον, Τέλφερ (εξτρέμ), Μαουρίσιο ή Ονουέγκμπου (σέντερ φορ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ