aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Κόουτς, οι αριθμοί «μιλούν»

Νέα Σαλαμίνα: Κόουτς, οι αριθμοί «μιλούν»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι αριθμοί σπανίως λένε ψέματα και στην περίπτωση της Νέας Σαλαμίνας, η οποία γνώρισε προψές από τον ΑΠΟΕΛ (2-3) την πρώτη ήττα της στη σεζόν 2018-19, μάλλον αποτυπώνουν την αλήθεια. Έπειτα από τρεις -κουτσουρεμένες έστω- αγωνιστικές, διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με οκτώ γκολ και μοιράζεται με την Αλκή τη χειρότερη άμυνα, έχοντας εφτά τέρματα παθητικό.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει την ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, η παραγωγικότητα δεν είναι τυχαία. Μεσοεπιθετικά γίνεται πολύ καλή δουλειά, που αποφέρει καρπούς. Όπως όλα δείχνουν μάλιστα, ο Ελλαδίτης προπονητής χτύπησε φλέβα χρυσού επιλέγοντας τον Κίνγκσλι Ονουέγκμπου, ο οποίος σκόραρε και στα τρία ματς και είναι το πρώτο πιστόλι του μαραθωνίου έχοντας ισάριθμα τέρματα. Ιδιαίτερης μνείας όμως χρήζει και ο Τσαρλς Ελουντού, ο οποίος μετρά τρεις ασίστ και δύο γκολ.

Όσο αποδοτική είναι η μεσοεπιθετική λειτουργία, όμως, άλλο τόσο προβληματίζει η μεσοαμυντική. Όχι μόνο επειδή η ομάδα της Αμμοχώστου μετρά εφτά τέρματα εις βάρος της, μα και λόγω της κατάστασης των δύο από τους τρεις αντιπάλους που τα πέτυχαν. Τρία γκολ από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, η οποία έδειξε ότι ακόμη θέλει πολλή δουλειά, και άλλα τόσα από τον πιο προβληματικό ΑΠΟΕΛ των τελευταίων χρόνων. Το καμπανάκι ηχεί λοιπόν και μάλιστα πολύ δυνατά, αφού την ερχόμενη Δευτέρα (19:00) είναι ορισμένο το παιχνίδι στο Τσίρειο απέναντι στον ισχυρό Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ