aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Κομμένη λόγω… υψοφοβίας

Νέα Σαλαμίνα: Κομμένη λόγω… υψοφοβίας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πάντοτε μία ήττα με γκολ στο 90ό λεπτό προκαλεί πίκρα και η προψεσινή από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δεν αποτελεί εξαίρεση για τη Νέα Σαλαμίνα (0-1). Ωστόσο, η παραδοχή για δίκαιο αποτέλεσμα από τον Σάββα Πουρσαϊτίδη δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης. Το προψεσινό παιχνίδι είχε χαρακτηριστεί, όχι άδικα, σαν ένα τεστ αντοχών για τους ερυθρόλευκους · ένα μέτρημα δυνάμεων πρώτης εξάδας. Σίγουρα, το α’ γκρουπ στη β’ φάση δεν τέθηκε ποτέ ως στόχος από τον σύλλογο της Αμμοχώστου, ωστόσο τρώγοντας έρχεται η όρεξη και πριν από το προψεσινό τοπικό ντέρμπι, όλοι ήξεραν τι θα σήμαινε απόδραση με νίκη. Τελικά, βάσει εμφάνισης, οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Πουρσαϊτίδη δεν πέρασαν τη βάση στο διαγώνισμα.

Στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκαν παθητικοί απέναντι στην αντίπαλό τους, λίγο επειδή υποχρεώθηκαν από την ορμητικότητά και λίγο διότι τους κυρίευσε φόβος. Σαράντα πέντε λεπτά συν καθυστερήσεις, δίχως να επιδείξουν κάτι παραπάνω από ένα σουτ του Τιάγκο (26’). Σαφώς και οι φίλοι της Νέας Σαλαμίνας, οι περίπου 500 που πήγαν στο γήπεδο και όσοι είδαν την αναμέτρηση από τηλεοράσεως, περίμεναν πιο αποφασιστική εμφάνιση βάσει όσων είδαν στα προηγούμενα ματς. Τελικά, ισορρόπησαν στο δεύτερο ημίχρονο καθώς βελτιώθηκαν, σε ένα διάστημα που οι κυανόλευκοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν το ίδιο καλό ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι, σε πιο ισορροπημένο β’ ημίχρονο, θα μπορούσαν να «έκλεβαν» το ματς αν σε δύο αντεπιθέσεις δεν συλλαμβανόταν οφσάιντ του Κίνγκσλι Ονουέγκμπου, την πρώτη οριακά και τη δεύτερη λανθασμένα. Τελικά, όμως, υπέκυψαν στην πίεση του τελευταίου δεκαλέπτου.

Όπως λένε, όμως, η αποτυχίες έχουν αξία μόνο όταν γίνονται μαθήματα. Θα δοθούν και άλλες ευκαιρίες στη Νέα Σαλαμίνα για να αποδείξει ότι δεν φοβάται τα ύψη και προς το παρόν, εκείνο που μετρά είναι η ανασύνταξη ενόψει της συνέχειας που θα είναι δύσκολη. Διότι μετά τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω του Πρωταθλήματος Εθνών, ακολουθεί η υποδοχή της ΑΕΛ στο «Αμμόχωστος», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Ώς τότε υπολογίζεται ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα του Τσαρλς Ελουντού, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής στο παιχνίδι με την Ανόρθωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ