aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Η απευθείας πτήση και το Γιουρόπα Λιγκ

Νέα Σαλαμίνα: Η απευθείας πτήση και το Γιουρόπα Λιγκ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μπορείτε να σκεφτείτε έναν λόγο για τον οποίον ένας έμπειρος Βέλγος ποδοσφαιριστής θα απαντούσε θετικά σε πρόταση της Νέας Σαλαμίνας; Για τον Μπενζαμάν Λαμπό καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε το γεγονός ότι υπάρχει απευθείας πτήση από τη Λάρνακα στο Βέλγιο, ώστε να βρίσκεται όσο πιο εύκολα γίνεται δίπλα στην οικογένειά του! Αυτό δήλωσε στην ιστοσελίδα της πατρίδας του, Walfoot.be, βάζοντας στην εξίσωση και την ποιότητα ζωής στην Κύπρο. Πάντως, φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και φιλόδοξος, μη αποκλείοντας ακόμα και συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ με τους ερυθρόλευκους.

Εδώ που τα λέμε, όμως, όπως παραδέχεται ο ίδιος, δεν έπεσαν βροχή οι προτάσεις μετά τη λύση του συμβολαίου του με τη Σερκλ Μπρουζ. «Επιτέλους, ένα συμβόλαιο!», ήταν το αρχικό σχόλιο του νεοαποκτηθέντος Σαλαμιναίου, ο οποίος εξήγησε στη συνέχεια: «Η πρόταση ήρθε την περασμένη εβδομάδα και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Είχα δώσει προτεραιότητα στο Βέλγιο, αλλά δεν ήρθε κάποια πρόταση όταν βγήκα στο σεργιάνι. Δεν το περίμενα! Πίστευα ότι η εμπειρία μου, το επίπεδό μου και η αφοσίωση που έδειξα στις ομάδες που αγωνίστηκα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ενδιαφέρον των ομάδων της Α’ και Β’ Κατηγορίας (σ.σ.: Βελγίου)».

Ακολούθως, ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε για το νέο βήμα της καριέρας του. «Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και συμφώνησα με ομάδα που συμμετείχε στο α’ γκρουπ των πλέι οφ», ανέφερε ο νεοαποκτηθείς σέντερ μπακ, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 24 Αυγούστου, κάτι που είναι καλό για να προετοιμαστώ ώς τότε. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω με την εμπειρία, να δείξω τις ικανότητές μου και να σταθώ όρθιος σε αυτή την όμορφη πρόκληση».

Όσο για τη συνέχεια, ο Λαμπό τόνισε πως το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο: «Αφού έφυγα από το Αζερμπαϊτζάν, ποιος θα το φανταζόταν ότι θα επιστρέψω στη Β’ Κατηγορία Βελγίου, θα είχα βιώσει την άνοδο και θα φορούσα το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Σερκλ Μπρουζ; Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο εκπλήξεις και όλα είναι δυνατά. Γιατί να μην αγωνιστώ στο Γιουρόπα Λιγκ με τη νέα ομάδα μου;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ