aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Για να επανέλθει ο άκρατος ενθουσιασμός και η πίστη

Νέα Σαλαμίνα: Για να επανέλθει ο άκρατος ενθουσιασμός και η πίστη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Προέρχεται από την ήττα στην έδρα της συμπολίτισσάς της, Ανόρθωσης (0-1), που έβαλε φρένο σε αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών για τη Νέα Σαλαμίνα. Της έκοψε κάπως και τα «φτερά», καθώς με διαφορετικό αποτέλεσμα θα αυξανόταν η πεποίθηση για παραμονή στην πρώτη εξάδα. Σήμερα, όμως, θα δώσει άλλο ένα τεστ απέναντι σε μεγάλη αντίπαλο και θα προσπαθήσει να το περάσει με επιτυχία. Θα υποδεχτεί την εκ των πρωτοπόρων ΑΕΛ στο «Αμμόχωστος» (18:00, Cytavision 1) και ενδεχόμενη επιτυχία θα επαναφέρει στις τάξεις της τον άκρατο ενθουσιασμό και την πίστη για εδραίωση στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Όπως έδειξε στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια απέναντι στις ομάδες του λεγόμενου τοπ 6, ήταν ανταγωνιστική, έχασε τρεις φορές δύσκολα από ΑΠΟΕΛ (2-3), Απόλλων (0-1) και Ανόρθωση, μάλιστα τις δύο τελευταίες με τέρμα στα «χασομέρια», ενώ απέσπασε βαθμό από την ΑΕΚ (1-1) και υπέταξε την Ομόνοια (1-0). Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης περιμένει ότι και σήμερα θα κοιτάξουν στα μάτια οι ποδοσφαιριστές του την ΑΕΛ, ελπίζοντας ότι η προσπάθειά τους θα ευοδωθεί.

Όσο για τις επιλογές του Ελλαδίτη προπονητή, δεν αναμένεται αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το αμμοχωστιανό ντέρμπι. Η επικρατέστερη ενδεκάδα λοιπόν είναι η ακόλουθη: Βεσελόφσκι, Φουστάρ, Τζολοβάρτ, Χριστοφόρου, Μιντίκκης, Μαργκάσα, Νουρ, Κορέια, Ελουντού, Τιάγκο, Ονουέγκμπου. Απόντος του Τιμόθεου Παύλου, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση του πρόσθιου χιαστού, δεν αναμένεται αλλαγή στη σύνθεση των ερυθρολεύκων. Ο Πουρσαϊτίδης περιμένει ότι οι ποδοσφαιριστές του θα ακολουθήσουν πιστά και πειθαρχημένα τις εντολές του, αναχαιτίζοντας τα ατού της ΑΕΛ και αξιοποιώντας κυρίως τον κενό χώρο για να τη χτυπήσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ