aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Γαλλικό «κλειδί» για τη γραμμή κρούσης και άλλοι 11 τουλάχιστον

Νέα Σαλαμίνα: Γαλλικό «κλειδί» για τη γραμμή κρούσης και άλλοι 11 τουλάχιστον

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τον πρώτο από τους πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές που θα ντυθούν στα ερυθρόλευκα ανακοίνωσε η Νέα Σαλαμίνα. Πρόκειται για τον 31χρονο Γάλλο επιθετικό, Βανσάν Κρεάν, ο οποίος από το 2016 αγωνίζεται στη Λε Μαν, με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε 110 εμφανίσεις και 58 τέρματα. Στη λήξασα σεζόν έπαιξε σε 25 αγώνες πρωταθλήματος στη Ligue2 και πέτυχε 8 τέρματα.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα αγωνιστεί εκτός Γαλλίας. Τη σεζόν 2015-16 ήταν στην Αμιάν, όπου πέτυχε 1 γκολ σε 15 αγώνες. Αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή της επίθεσης, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις και ως εξτρέμ. Διακρίνεται για τη γρηγοράδα και τη δύναμή του. Αξιολογήθηκε ως ιδανική επιλογή από τον Πάμπο Χριστοδούλου, ο οποίος θεωρεί πως έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο ώστε να δώσει τις λύσεις στη γραμμή κρούσης.

Στη Νέα Σαλαμίνα έχουν μπόλικο δρόμο μέχρι να συμπληρώσουν το παζλ των προσθηκών. Θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές σε άλλες θέσεις, οπότε η ομάδα που θα παρουσιαστεί στη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι καινούργια. Συγκεκριμένα, θα προστεθεί στο ρόστερ ένας δεξιός μπακ, δύο αριστεροί μπακ, δύο στόπερ, δύο μέσοι, δύο εξτρέμ, ένας επιτελικός μέσος και άλλος ένας επιθετικός.

Δηλαδή μία 11άδα παικτών θα ντυθούν στα ερυθρόλευκα, με την πιθανότητα ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος στην πορεία εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νέα Σαλαμίνα έριξαν το βάρος για τις προσθήκες στο εξωτερικό. Η συντριπτική πλειονότητα των παικτών δεν θα είναι από την εγχώρια αγορά, χωρίς με αυτό να σημαίνει πως δεν θα γίνει κίνηση για 2-3 παίκτες που αγωνίσθηκαν σε άλλες κυπριακές ομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ