aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Έπαιξε στα ίσα για 30 λεπτά…

Νέα Σαλαμίνα: Έπαιξε στα ίσα για 30 λεπτά…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πρώτη φορά δύο συνεχόμενες ήττες, πρώτη φορά τόσο εις βάρος της μεγάλο σκορ στο τρέχον πρωτάθλημα! Μετά το απρόσμενο 0-2 από την Αλκή, η Νέα Σαλαμίνα ηττήθηκε προψές στο ΓΣΠ από τον ΑΠΟΕΛ με 0-4. Οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Πουρσαϊτίδη άντεξαν για ένα μισάωρο, διάστημα κατά το οποίο κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλό τους και δημιούργησαν ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ιωάννη Κωστή στο 13’.

Όταν όμως δέχτηκαν δύο γκολ με πέναλτι (30’) και αυτογκόλ του Κωνσταντίνου Μιντίκκη (38’), δεν μπορούσαν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να δεχτούν άλλα δύο μετά το 80’ (81′, 90’+2). Σαφέστατα, όσο και αν οι Κωστή και Θεοδόσης Σιαθάς είχαν θετική παρουσία (κυρίως) στα αρχικά στάδια του παιχνιδιού, στην απουσία δύο ηγετικών φυσιογνωμιών όπως οι Τιάγκο και Φαρσάντ Νουρ, ήταν ακόμα πιο δύσκολη η αντίδραση μετά το 0-2.

Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να σταθούν στο παιχνίδι με τους πρωταθλητές της περασμένης σεζόν. Μετά τις δύο ήττες χρειάζεται αντίδραση για να επιστρέψουν τα χαμόγελα, καθώς και για να μη συνεχιστεί η βαθμολογική οπισθοχώρηση.

Άλλωστε, η επόμενη αγωνιστική φέρνει στον δρόμο της Νέας Σαλαμίνας την αναγεννημένη Ένωση Νέων Παραλιμνίου του Κάριτ Φελκ, η οποία έκανε δύσκολη τη ζωή των επίδοξων πρωταθλητών ΑΕΚ (2-1) και Απόλλωνα (παρά το 0-2). Επομένως, την ερχόμενη Κυριακή στο «Αμμόχωστος» κάθε άλλο παρά εύκολο έργο περιμένει τον Πουρσαϊτίδη και τους ποδοσφαιριστές του. Απέναντι στο Παραλίμνι, εκτός από τους Νουρ και Τιάγκο, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Φεντερίκο Ντομίνγκες.

Αναμονή για τον Φουστάρ

Χθες το μεσημέρι πέρασε από ιατρικές εξετάσεις ο Ιβάν Φουστάρ, ο οποίος αισθάνθηκε ενόχληση στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ και έγινε αλλαγή στο 82ο λεπτό. Εκ πρώτης δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό και οι Σαλαμιναίοι ελπίζουν ότι θα επιβεβαιωθούν μέσω των εξετάσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ