aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Εντοπισμός στόχου, υπομονή και ευστοχία

Νέα Σαλαμίνα: Εντοπισμός στόχου, υπομονή και ευστοχία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αργούσε να ανάψει το πράσινο φως για το κλείσιμο μετεγγραφής. Όπως λεγόταν από τους παράγοντες της Νέας Σαλαμίνας, ήθελε να σιγουρευτεί προτού υποδείξει ποδοσφαιριστή για απόκτηση. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης είχε τον τελευταίο λόγο στον μετεγγραφικό σχεδιασμό, έχοντας βεβαίως στο πλευρό του τον τεχνικό διευθυντή Μάκη Παπαϊωάννου. Έπειτα από έξι παιχνίδια πρωταθλήματος λοιπόν, μπορεί να γίνει αξιολόγηση των καλοκαιρινών επιλογών. Το «Goal» έβαλε στο μικροσκόπιο έναν-έναν τους νεοαποκτηθέντες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δικαιώνουν κατά την πλειονότητά τους τον Ελλαδίτη προπονητή και τους συνεργάτες του.

Γίνεται αντιληπτό μάλιστα ότι σε κάθε γραμμή υπάρχει τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει, ενώ πέραν της μισής ενδεκάδας αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Αρχής γενομένης με την τριάδα της άμυνας, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από νέα πρόσωπα. Ο Ρομάν Τζολοβάρτ με 490’ αποτελεί ηγετική μορφή στα μετόπισθεν, ενώ με τους Κύπρο Χριστοφόρου των 450’ και Ιβάν Φουστάρ (εντάχθηκε στο τέλος της μετεγγραφικής περιόδου και έχασε τα πρώτα ματς) των 265’, αποτελούν τους βασικούς σέντερ μπακ. Παιχνίδι με παιχνίδι «δένουν» όλο και περισσότερο, πείθοντας ότι μπορούν να συνθέσουν καλή τριανδρία.

Στη μεσαία γραμμή δεσπόζει η μορφή του πρώτου σε χρόνο συμμετοχής ανάμεσα στους νεοφερμένους. Ο Ρενάτο Μαργκάσα «έγραψε» 529’ και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πολύτιμο «εργαλείο» στη μεσαία γραμμή, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του κόφτη. Άλλωστε, ο Κυπριοποιημένος Πορτογάλος δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού είναι γνωστά όσα μπορεί να προσφέρει από την πολύχρονη θητεία του σε Δόξα, ΑΕΚ, Ομόνοια και Εθνική. Όσο για την επίθεση, ασφαλώς κυριαρχεί η παρουσία του Κίνγκσλι Ουνουέγμπου. Ο Νιγηριανός έχει 463’ σκόραρε τέσσερις φορές και πείθει ότι μπορεί να ηγηθεί των ερυθρόλευκων στην υπόθεση σκοράρισμα.

Τέλος, στην «παρέα» των μετεγγραφών με σημαντική παρουσία προστίθεται ο Τιμόθεος Παύλου. Αποκτήθηκε για να αποτελέσει δεύτερη επιλογή σε ρόλο δεξιού φουλ-μπακ και μετά τον τραυματισμό του Κωνσταντίνου Μιντίκκη, αναπληρώνει επάξια το κενό. Μετρά ήδη 315’ και ώσπου να επιστρέψει ο αρχηγός της Νέας Σαλαμίνας, αναμένεται να συμπληρώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Πάμε τώρα σε μια τριάδα που για την ώρα αποτελούν δεύτερη λύση. Ο Φεντερίκο Ντομίνγκες άρχισε βασικός στα πρώτα ματς και μετρά 251’, αλλά έχασε τη θέση του από τότε που μπήκε στην ενδεκάδα ο Φουστάρ. Ο Αργεντινός θα περιμένει την ευκαιρία του, ίσως μάλιστα να κληθεί για την αναπλήρωση του τιμωρημένου Τζολοβάρτ στο αυριανό παιχνίδι με τον Ερμή, ωστόσο για να «απειλήσει» τη βασική αμυντική τριάδα θα πρέπει να δείξει σημαντική βελτίωση όταν θα αγωνιστεί. Από εκεί και πέρα, περισσότερες ευκαιρίες περιμένουν οι Ντάνιελ Σικόρσκι (32’) και Στεφάν Αζίζ (27’), ενώ ακόμα δεν αγωνίστηκαν ο τερματοφύλακας Τζον Αλβμπόκε, ο εξτρέμ Τόνι Δοβάλε και ο μέσος Ζαχαρίας Θεοδώρου. Όσο για τον Ανδρέα Φραγκέσκου (5’), όπως ανακοινώθηκε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω προβλήματος στην καρδία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ