aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Διάλεξε και τρέχει για τους «4»

Νέα Σαλαμίνα: Διάλεξε και τρέχει για τους «4»

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όταν η Νέα Σαλαμίνα αγωνίζεται στην έδρα της ΑΕΚ (0-0, προχθές), ακολουθεί ρεβάνς κυπέλλου με την Ανόρθωση (αύριο) και σκοπίμως μένουν εκτός ενδεκάδας βασικά ατού, είναι προφανής η απάντηση στο ερώτημα: «α’ γκρουπ του πρωταθλήματος ή πρόκριση στα ημιτελικά».

Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν στο ΑΕΚ Αρένα με αρχικό σχήμα δίχως τους Τζέι Σίμπσον (φωτό), Κίνγκσλι Ονουέγκμπου (μπήκε στο 66’), Ράιαν Τέφλερ (72’) και Ιωάννη Κωστή (63’). Επίσης, έμεινε στον πάγκο ο νεοαποκτηθείς Ρολάντας Μπαραβίκας, ο οποίος στα προηγούμενα δύο ματς ήταν βασικός. Κάλλιστα μπορούν και οι πέντε προαναφερθέντες να αγωνιστούν από την αρχή στον αυριανό επαναληπτικό του 1-1, που θα διεξαχθεί στο «Αμμόχωστος» (17:00, Cytavision Sports 1).

Όσο για το σενάριο παρουσίας στον όμιλο του πρωταθληματικού τίτλου, μοιάζει πλέον απομακρυσμένο για τη Νέα Σαλαμίνα στην τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης. Για να γίνει εφικτό θα πρέπει κατ’ αρχάς να νικήσει στο εντός έδρας ματς τον Απόλλωνα (ερχόμενο Σάββατο) και από εκεί και πέρα, να ηττηθούν η ΑΕΛ από τον Εθνικό και η Πάφος FC από τη Δόξα.

Ωστόσο, προς το παρόν υπάρχει μεγάλη δίψα για πρόκριση στην τετράδα του κυπέλλου έπειτα από 19 χρόνια και μάλιστα, καταβάλλεται προσπάθεια για κατάμεστη κεντρική εξέδρα. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα και τα μοναδικά «ερωτηματικά» αφορούν στην ετοιμότητα των Ιβάν Φουστάρ και Ρόμπερτ Βεσελόφσκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ