aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Δέκα «εκτός προγράμματος» βαθμοί… (πίνακας)

Νέα Σαλαμίνα: Δέκα «εκτός προγράμματος» βαθμοί… (πίνακας)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η κάπως απρόσμενη ήττα της περασμένης Δευτέρας από τη Δόξα (0-1), έκανε πολύ δύσκολη την προσπάθεια της Νέας Σαλαμίνας για είσοδο στο α’ γκρουπ των πλέι οφ. Μάλιστα, δεν φτάνει που κυνηγά την ΑΕΛ, μπήκε στα πόδια της και η Πάφος FC, που μετά το 3-2 επί του Απόλλωνα την πλησίασε στον ένα βαθμό. Αν στην κουβέντα μπει και το δύσκολο πρόγραμμα έως το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος, γίνεται ακόμη πιο αντιληπτό το βουνό που έχει μπροστά της: Ανόρθωση («Αντώνης Παπαδόπουλος», μεθαύριο), ΑΕΚ (ΑΕΚ Αρένα) και Απόλλων («Αμμόχωστος»).

Στην τρέχουσα σεζόν πάντως, πήρε δέκα «εκτός προγράμματος» βαθμούς απέναντι στις ομάδες υψηλών στόχων, από τους 27 διαθέσιμους σε εννιά ματς. Είχε βαθμολογικός όφελος δηλαδή κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο. Καλύτερη συγκομιδή είχε προς το παρόν στα ματς με την ΑΕΛ, την οποίαν νίκησε δύο φορές και χειρότερη απέναντι στους «αιώνιους» της Λευκωσίας, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, τους οποίους αντιμετώπισε από δύο φορές και δεν πήρε πόντο. Όσο για τους αντιπάλους που της απέμειναν, στον α’ γύρο πήρε ισοπαλία από την Ανόρθωση, νίκησε την ΑΕΚ και ηττήθηκε από τον Απόλλωνα.

Συμπερασματικά, η Νέα Σαλαμίνα απέδειξε ότι δεν είναι χαμένη από χέρι στις αναμετρήσεις της με τους «μεγάλους». Δεν παύει όμως να χρειάζεται αγωνιστική υπέρβαση για να καλύψει τη διαφορά δύο βαθμών, που έχει σε σχέση με την ΑΕΛ, μα και για να μην την προσπεράσει η Πάφος FC.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΠΟ ΠΑΝΩ»
ΑΕΛ 3-2, 2-1  
ΑΠΟΕΛ 0-3, 1-2  
Ομόνοια 0-2, 0-3  
Ανόρθωση 2-2 ;  
ΑΕΚ 1-0 ;  
Απόλλων 1-4 ;  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ