aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Απόδειξη τώρα

Νέα Σαλαμίνα: Απόδειξη τώρα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το Σαββατόβραδο θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο για τους φίλους της Νέας Σαλαμίνας. Προψές, έφυγαν ικανοποιημένοι από το «Αμμόχωστος» μετά το 1-1 με την Ομόνοια, αφού ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούσε να πάρει η ομάδα τους. Αυτό ήταν ευκόλως κατανοητό σε όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Για να πάρει τον βαθμό, χρειάστηκαν αρκετές επεμβάσεις του Ρόμπερτ Βεσελόφσκι και η γρήγορη απάντηση στο γκολ του Ματ Ντέρμπισαϊρ, με τη «φωτοβολίδα» του Σάββα Τσαμπούρη. Βοήθησαν και οι αλλαγές στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου (Νασίρ Μάατσι και Γιάννης Κούσουλος, αντί των Κούλη Παύλου και Λουσιάνο Μπεμπέ, αντιστοίχως).

Το δεδομένο είναι ότι ο Στάικος Βεργέτης έχει πολλή δουλειά μπροστά του, καθώς υπήρξαν ξανά χτυπητές αδυναμίες. Το θετικό είναι πως οι ποδοσφαιριστές έδειξαν χαρακτήρα και μπορούν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση με τον τρόπο που ήρθε η ισοπαλία.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους το πιο βατό πρόγραμμα, από την έναρξη του πρωταθλήματος. Μέχρι το τέλος του α’ γύρου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις απέναντι σε Ερμή («Αντώνης Παπαδόπουλος»), Αναγέννηση («Αμμόχωστος»), Δόξα (Μακάρειο), Εθνικό («Αμμόχωστος») και Καρμιώτισσα (ΓΣΖ).

Αν είναι καλό ή κακό που έρχεται αυτή η σειρά αγώνων, βεβαίως, θα φανεί εκ των αποτελεσμάτων. Άλλωστε, στα δύο ματς που ήταν φαβορί, η Νέα Σαλαμίνα νίκησε στο ένα (ΑΕΖ 5-1) και έφερε ισοπαλία στο άλλο (Άρης 0-0). Παραλλήλως, θα χρειαστεί διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία, σε σχέση με τις πλείστες αναμετρήσεις που έδωσε, κατά τις οποίες έφερε την ετικέτα του αουτσάιντερ.

Προηγουμένως, έδινε έμφαση κυρίως στην καταστροφή του παιχνιδιού των αντιπάλων της, ενώ στα ματς που έπονται θα είναι υποχρεωμένη να φανερώσει περισσότερες δημιουργικές αρετές.

Ο βαθμολογικός πίνακας, πάντως, δεν επιτρέπει στην ομάδα της Αμμοχώστου να κοιτάξει αφ’ υψηλού καμία αντίπαλο. Μάλιστα, τα πέντε παιχνίδια θα τη βοηθήσουν ν’ αντιληφθεί πού μπορεί να στοχεύσει στη συνέχεια.

Αν πάρει ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών θα δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τον δεύτερο γύρο. Διαφορετικά, θα το πάρει απόφαση ότι στόχος της πια θα είναι η απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ