aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα έρευνα της FIFA - Και πάλι ο Μπλάτερ στο στόχαστρο

Νέα έρευνα της FIFA – Και πάλι ο Μπλάτερ στο στόχαστρο

Nέοι μπελάδες για τον Σεπ Μπλάτερ και στενούς συνεργάτες του καθώς η FIFA αποφάσισε την διενέργεια έρευνας λόγω ενδείξεων για δωροδοκία και διαφθορά.

O Eλβετός παράγοντας έχει ήδη τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο λόγω της παράτυπης πληρωμής στον Μισέλ Πλατινί, την περίοδο που ο πρώην πρόεδρος της UEFA, εργαζόταν ως στενός σύμβουλός του στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, μάλλον, υπάρχουν και άλλα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο Μπλάτερ. Η νέα έρευνα δεν αφορά μόνο τον πρώην πρόεδρο της FIFA, αλλά και τους Ζερόμ Βάλκε και Μάρκους Κάτνερ.

Και οι τρεις, πρώην ισχυροί παράγοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, βρίσκονται έτσι κι αλλιώς στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, καθώς έρευνες που τους αφορούν διεξάγει το FBI, αλλά και οι ελβετικές αρχές. Ο Βάλκε, πρώην γενικός γραμματέας της FIFA, έχει τιμωρηθεί επίσης με δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Τώρα, η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA έχει αρχίσει έρευνα για να διερευνήσει αν ευσταθούν οι καταγγελίες που αφορούν και τους τρεις για δωροδοκία και διαφθορά, κατά την περίοδο 2011 – 2015.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ