aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα αρχή με Μπαλταζάρ

Νέα αρχή με Μπαλταζάρ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αλλάζει η ψυχολογία και η διάθεση στην ΑΕΛ. Με την Ανόρθωση την περασμένη Κυριακή, νίκησαν μεν, αλλά δεν ικανοποίησαν, όμως προχθές με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, άφησαν πολλές υποσχέσεις. Η δήλωση δε του Μάρκο Αϊρόσα, πως «κανένας δεν τα παρατά, προσπαθούμε να σηκωθούμε…», τα λέει όλα.

Με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή. Το 0-0 με τον ΑΠΟΕΛ, αφήνει ανοικτές τις πιθανότητες στην ΑΕΛ να διεκδικήσει την πρόκριση στον επαναληπτικό της 19ης Απριλίου στο Τσίρειο. Είναι ένα τεράστιο κίνητρο ο θεσμός του κυπέλλου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ζητούμενο στην ΑΕΛ ήταν να βρει τα πόδια της η ομάδα και φαίνεται πως οι προσπάθειες μπορούν να αποδώσουν. Οι γαλαζοκίτρινοι στη Λευκωσία είχαν καλή παρουσία, κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο τους, έφτιαξαν ευκαιρίες και γενικά θαυμάστηκαν για τον τρόπο που αγωνίστηκαν.

Αυτό ήταν το δεύτερο εκτός έδρας συνεχόμενο παιχνίδι, στο οποίο η ΑΕΛ δεν δέχθηκε γκολ. Είχε συνοχή στην άμυνα, η μεσαία της γραμμή πήγε πολύ καλά, ενώ έλαμψε στην επίθεση το άστρο του Γιάννη Μαύρου. Άλλη μια περίπτωση Κύπριου ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, που εξαφανίστηκε στην κυριολεξία, για να έχουν ευκαιρίες κάποιοι, όπως τους Ουέλινκτον, Σαρκί, Αγκινάλδο, οι οποίοι πέρασαν και δεν άγγιξαν! Ο επιθετικός τη ΑΕΛ στα 71 λεπτά δεν σταμάτησε να τρέχει και να αποτελεί πηγή κινδύνου για την άμυνα του ΑΠΟΕΛ. «Δεν έχει σημασία το διαβατήριο του ποδοσφαιριστή, αν είναι Κύπριος, ή Πορτογάλος», δήλωσε στο τέλος του αγώνα ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον Μαύρου.

Το σίγουρο είναι πως μέσα από τα τελευταία γεγονότα και κυρίως την κατήφεια που πήγαινε να κυριεύσει την ΑΕΛ, βγαίνει κάτι καλό. Το γράψαμε και πριν, αλλά και μετά τη νίκη επί της Aνόρθωσης, το σημειώνουμε και μετά την προψεσινή ελπιδοφόρα εμφάνιση με τον ΑΠΟΕΛ, πως δεν μπορεί ακόμη να κριθεί το έργο του νέου προπονητή. Φαίνεται όμως πως κάτι αλλάζει, πως σε κάθε παιχνίδι, η ΑΕΛ θα προσπαθεί για το κάτι παραπάνω. Όσον αφορά στο πού θα την οδηγήσει ο Μπαλταζάρ θα το μάθουμε στο τέλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ