aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ναυάγιο» του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια

«Ναυάγιο» του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια

Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός…

Οι «πράσινοι» παραδόθηκαν άνευ όρων στην Μπασκόνια και υπέστησαν βαριά ήττα στη Βιτόρια (93-72).

Τραγική η εικόνα του «τριφυλλιού» σε άμυνα και επίθεση, το… πάλεψαν κάπως οι Παπαγιάννης (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Παπαπέτρου (17 πόντοι).

Στο 2-6 υποχώρησε η ομάδα του Βόβορα, που φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

Πίτερς (19 πόντοι), Βιλντόσα (19 πόντοι), Χένρι (14 πόντοι, 12 ασίστ) και Τζεκίρι (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ) «σκότωσαν» τους «πράσινους».

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με τον Νέντοβιτς να δημιουργεί (2 ασίστ) και να εκτελεί (6 πόντους), ξέφυγε με +8 (2-10 στο 3’). Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» υπέστησαν μπλακ-άουτ σε εκείνο το σημείο και μπλόκαραν επιθετικά.

Για περίπου 4 λεπτά, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έμειναν άποντοι κι έδωσαν τη δυνατότητα στην Μπασκόνια να τρέξει σερί 9-0 και να περάσει μπροστά για πρώτη φορά (11-10 στο 7’).

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Βόβορα αφυπνίστηκε και πάτησε το γκάζι στην τελική ευθεία της περιόδου. Μάλιστα, απομακρύνθηκε εκ νέου (18-23), ωστόσο ο Χένρι μείωσε με δύο βολές στο φινάλε του δεκαλέπτου, έπειτα από αντιαθλητικό φάουλ του Μακ (20-23).

Το σερί των Βάσκων συνεχίστηκε στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου και με μπροστάρη τον Πίτερς, ξέφυγαν με +4 (27-23 στο 12’). Με τον Κασελάκη να μπαίνει στην εξίσωση, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την κατάσταση (31-32 στο 16’), ωστόσο κάπου εκεί κόλλησε πάλι.

Με τους Πίτερς και Ντιόπ να σκοράρουν με όλους τους τρόπους, οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 13-2 και απομακρύνθηκαν με διψήφια διαφορά (44-34 στο 19’). Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» δεν είχαν την παραμικρή συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, ειδικά στον επιθετικό τομέα.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τρίποντο του Παπαπέτρου στο φινάλε του ημιχρόνου (46-39).

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» μπήκαν καλύτερα στην τρίτη περίοδο και μείωσαν σε απόσταση αναπνοής (50-49 στο 25’), με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες.

Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν σπασμωδική και δεν είχε συνέχεια. Με τον Βιλντόσα να εκτελεί από την περιφέρεια, η Μπασκόνια απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα (60-53 στο 27’), ενώ έκλεισε το δεκάλεπτο με «αέρα» 8 πόντων (66-58).

Τα πράγματα για τους «πράσινους» έγιναν ακόμα χειρότερα στην τέταρτη περίοδο, με τους παίκτες του Βόβορα να παρατούν τελείως το παιχνίδι. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το -8 μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε -23 (83-60 στο 35’), με τους γηπεδούχους να πυροβολούν από παντού.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση να το παλέψουν. Το μόνο που έμενε να διαπιστωθεί ήταν το τελικό σκορ, με την Μπασκόνια να φτάνει στο 93-72, που φέρνει τον Παναθηναϊκό στο 2-6!

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 46-39, 66-58, 93-72.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ