aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝάπολι με τρέλα, Ίντερ με φρένα! (videos)

Νάπολι με τρέλα, Ίντερ με φρένα! (videos)

Χριστούγεννα στην κορυφή της Serie A θα κάνει η Νάπολι! Μετά από ένα… τρελό πρώτο μέρος, η ομάδα του Σάρι επικράτησε 3-2 της Σαμπντόρια και ξέφυγε με 4 βαθμούς από τη Γιουβέντους, η οποία παίζει αργότερα απόψε απέναντι στη Ρόμα. Η «Ντόρια» πάγωσε δύο φορές το «Σαν Πάολο» (με τον Ραμίρες και πέναλτι του Κουαλιαρέλα), αλλά οι «παρτενοπέι» δεν αγχώθηκαν και πριν καν τελειώσει το ημίχρονο είχαν καταφέρει να προηγηθούν.  Τα γκολ των Άλαν, Ινσίνιε και Χάμσικ προκάλεσαν ντελίριο ενθουσιασμού στους Ναπολιτάνους.

Μάλιστα, το τέρμα του Σλοβάκου θα μείνει για πάντα στα… βιβλία του συλλόγου, καθώς ήταν το υπ’ αριθμόν 116 με τη φανέλα της Νάπολι, ξεπερνώντας τον μυθικό Μαραντόνα (115). Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι το πήγαν πιο… συντηρητικά και παρά το γεγονός πως τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής του Ρούι), έφεραν εις πέρας την αποστολή τους…


Σημάδια… ξεφουσκώματος δείχνει η Ίντερ εσχάτως. Οι «νερατζούρι» υπέστησαν δεύτερη σερί ήττα, από την Σασουόλο αυτή τη φορά (1-0), και έμειναν στο -5 από την κορυφή. Το γκολ του Φαλτσινέλι στο 34’ έκρινε τον τελικό νικητή, με τον Ικάρντι να αστοχεί σε πέναλτι στο 49’ και το ασφυκτικό πρέσινγκ της ομάδας του Σπαλέτι στο δεύτερο μέρος να μην αποδίδει, αφού… όλα έβγαιναν άουτ!


Σπουδαία βαθμολογική ανάσα πήρε η Τζένοα. Με εκτέλεση πέναλτι του Λαπαντούλα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Γενοβέζοι έκαμψαν την αντίσταση της ουραγού Μπενεβέντο (μόλις έναν πόντο κι αυτός κόντρα στη Μίλαν) και με το… χρυσό 1-0, βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ