aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝάπολι από ατσάλι «τέζαρε» τη Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» (vid)

Νάπολι από ατσάλι «τέζαρε» τη Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» (vid)

Σπουδαία νίκη για την «ατσάλινη» Νάπολι με 1-0 επί της Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», άντεξε το «σφυροκόπημα» της «Μεγάλης Κυρίας» στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ – πέναλτι του Ινσίνιε από το 31′ πήρε το τρίποντο.

Στο -7 από την κορυφή έμειναν οι «μπιανκονέρι» και αν η Μίλαν κερδίσει την Σπέτσια θα βρεθούν στο -10. Ανέβηκε στην τετράδα η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, φτάνοντας στο -2 από τη σημερινή της αντίπαλο.

Τι κι αν αγωνίστηκε χωρίς τους δύο βασικούς στόπερ της, Μανωλά και Κουλιμπαλί, αλλά και τον Ντρις Μέρτενς, η Νάπολι κατάφερε να πάρει το σπουδαίο τρίποντο, έχοντας για πρωταγωνιστές τον σκόρερ Ινσίνιε και τον εξαιρετικό Λοθάνο, αλλά και τον «κέρβερο» στο δεύτερο ημίχρονο Άλεξ Μέρετ, που μπήκε την τελευταία στιγμή στην ενδεκάδα και στο δεύτερο μέρος κράτησε το μηδέν σε μια σειρά από ευκαιρίες της Γιουβέντους.

Μοιραίος μπορεί να χαρακτηριστεί για τους ηττημένους ο Τζόρτζιο Κιελίνι, που υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι στο 31′ πάνω στον Ραχμάνι, δίνοντας την ευκαιρία στον Ινσίνιε (έφτασε τα 100 γκολ με τη Νάπολι) να ανοίξει το σκορ. Η «Μεγάλη Κυρία» πίεσε ασφυκτικά στο β’ μέρος, στο οποίο περιόρισε σε καθολικά παθητικό ρόλο την αντίπαλό της, αλλά οι ευκαιρίες της που είχαν κύριους εκφραστές τους Ρονάλντο και Κιέζα δεν έφεραν κάποιο γκολ.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Γιουβέντους είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτανε περισσότερο απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο μετά το 15′ η Νάπολι, που μέχρι τότε δεν είχε τελική προσπάθεια, άρχισε να ισορροπεί το ματς και πάταγε καλύτερα στο χορτάρι.

Μάλιστα στο 31ο λεπτό προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Ινσίνιε: ο Κιελίνι έκανε «ανόητο» πέναλτι στον Ραχμάνι, βρίσκοντάς τον στο πρόσωπο με το απλωμένο του χέρι, και ο Λορέντζο Ινσίνιε εκτέλεσε υποδειγματικά γράφοντας το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν το 100ο γκολ του Ιταλού με τους Παρτενοπέι.
Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με τη Γιουβέντους να έχει σχεδόν «εξαφανιστεί» από το γήπεδο από το 15′ και μετά, καταφέρνοντας να κάνει σε αυτό το διάστημα μόλις μία τελική προσπάθεια (με τον Κιέζα στο 39′), που κι αυτή κατέληξε αρκετά εκτός εστίας.

Στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους η Γιουβέντους «σφυροκόπησε» τη γηπεδούχο κάνοντας πολλές ευκαιρίες, με τον Μερέτ ωστόσο να λέει «όχι» στις δύο σημαντικότερες, με τον Ρονάλντο στο 49′ και τον Κιέζα στο 57′.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ