aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝα τελειώσει τη δουλειά που άρχισε

Να τελειώσει τη δουλειά που άρχισε

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων έχει την ποιότητα για να πάρει την πρόκριση μέσα στη Δανία. Οι κυανόλευκοι, θα κτυπήσουν αύριο βράδυ τα ρέστα τους στον επαναληπτικό, με φόντο τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ήδη από σήμερα το θερμόμετρο κτυπά κόκκινο στο «Χέρνινγκ» με τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή να είναι έτοιμοι να τελειώσουν τη δουλειά που άρχισαν πριν από μία εβδομάδα.

Ο Απόλλων έκανε το πρώτο βήμα, μετά τη νίκη με 3-2 επί της Μίντιλαντ στη Λάρνακα και αύριο θα επιδιώξει να ολοκληρώσει την πρόκρισή του.  Από τα μεσάνυκτα χθες οι κυανόλευκοι θα «πατούσαν» πόδι στη Δανία, έχοντας μοναδικό στόχο να επιστρέψουν στη Λεμεσό με το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Απόλλων καλείται να αξιοποιήσει τη νίκη του, την εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτει. Αν οι παίκτες του φανούν ψύχραιμοι και υπομονετικοί μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν και να γράψουν άλλη μια μεγάλη επιτυχία.

Ο Αυγουστή μίλησε χθες στους παίκτες του, πριν την αναχώρηση της ομάδας και σήμερα θα αναλύσει το πλάνο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η προσπάθεια για να πάρουν αυτό που θέλουν. Δεν υπάρχουν προβλήματα στον Απόλλωνα και οι δέκα από τις έντεκα θέσεις  είναι κρατημένες. Παίζεται μια θέση στα άκρα της επίθεσης, την οποία διεκδικούν οι Σαρδινέρο, Γιάκολιτς και Ζελάγια.  Μετά και την αποψινή προπόνηση στο «Χέρνινγκ Αρένα» ο τεχνικός του Απόλλωνα θα αποφασίσει με ποιους θα ξεκινήσει αύριο.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή καταστρώνει τα σχέδια του και για τον τρόπο αντιμετώπισης του Αλεξάντερ Σόρλοφ. Ο 21χρονος Νορβηγός, πέτυχε τα δύο γκολ της Μίντιλαντ στο «ΑΕΚ Αρένα», ενώ άλλα δύο γκολ σημείωσε επί της Οντένσε την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αμυντικοί του Απόλλωνα και η τεχνική ηγεσία καταστρώνει ήδη σχέδιο εξόντωσης του επιθετικού της Μίντιλαντ. Την ίδια ώρα που οι αμυντικοί θα επιτηρούν τον Σόρλοφ, οι μέσοι και οι επιθετικοί καλούνται να βρουν τους τρόπους που η ομάδα τους θα φθάσει στο γκολ.

Έχει τις λύσεις και το δημιουργικό μυαλό για να φτάσει στον στόχο του ο Απόλλωνας, όμως πέραν των ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών, ο Αυγουστή τους κατέστησε σαφές πως η κρισιμότητα του αγώνα δεν αφήνει άλλα περιθώρια, από του να καταθέσουν πάθος και δύναμη στο παιχνίδι τους.  Ένα γκολ από τον Απόλλωνα  θα κάνει νευρικούς τους αντιπάλους του και θα τους αποσυντονίσει, γι’αυτό και επιδίωξη των κυανόλευκων, είναι το γρήγορο γκολ και ο αιφνιδιασμός.

Mε ανακοίνωσή του ο Απόλλωνας ενημερώνει τους φίλους της ομάδας,  οι οποίοι θα ταξιδέψουν στη Δανία για τον επαναληπτικό αγώνα με τη Μίντιλαντ (γι’ αυτούς που έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια) ότι θα μπορούν να μεταβούν οργανωμένα στο «MCH Arena» με λεωφορεία τα οποία έχουν διευθετηθεί από τον επίσημο Απόλλωνα. Σημείο συγκέντρωσης για τους φίλους του Απόλλωνα το ξενοδοχείο DGI Huset Herning Hotel το οποίο βρίσκεται στην οδό Kousgaards Pl. 3 7400 Herning. Στις 18:30 τοπική ώρα θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία για το «MCH Arena» ενώ θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο συγκέντρωσης λίγο πριν από τις 18:00 τοπική ώρα.

Μηδέν στην άμυνα και ένα γκολ

Οι ενδείξεις «φωτογραφίζουν» ένα πλάνο ίδιο με αυτό του πρώτου αγώνα. Η τακτική θα περιλαμβάνει προσοχή στην άμυνα, αλλά σε καμιά περίπτωση η ομάδα δεν θα κλειστεί. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Πέδρο και στην απέναντι πλευρά ο Σαντάνα. Οι Γιούστε και Ρομπέρζ θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Σατσέτι και Κυριάκου να κινούνται πιο μπροστά. Ο Ντα Σίλβα θα κινείται στο γνωστό του χώρο πίσω από τον Μαγκλίτσα, ενώ την άλλη θέση στην επίθεση θα καλύψει ο Σκέμπρι. Ο εντέκατος στο αυριανό σχήμα θα είναι ένας από τους Ζελάγια, Σαρδινέρο ή Γιάκολιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ