aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝα λέει κι ευχαριστώ η Μπαρσελόνα!

Να λέει κι ευχαριστώ η Μπαρσελόνα!

Από ατυχία και… διαιτησία δεν έριξε στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα η Σοσιεδάδ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στο «Ανοέτα». Οι Βάσκοι ήταν και απόψε εκπληκτικοί, έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στους κάκιστους «μπλαουγκράνα», ωστόσο δεν πήραν αυτό που δικαιούνταν βάσει της εμφάνισής τους. Οι μεν γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 23 βαθμούς και την πέμπτη θέση της La Liga, ενώ, από την άλλη, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είναι στο -6 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, μία εβδομάδα πριν το clasico στο «Καμπ Νου».

Η σαφής υπεροχή των παικτών του Εουσέμπιο στο πρώτο μέρος δεν απέδωσε καρπούς, την ίδια στιγμή που οι Καταλανοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, δεν τους έβγαινε τίποτα και αρκούνταν να βλέπουν τα «παιχνίδια» των γηπεδούχων. Στο 53′ ο Γουίλιαν Χοσέ άνοιξε το σκορ (μετά από συνεχόμενα λάθη της αντίπαλης άμυνας) και προκάλεσε το ξέσπασμα των οπαδών της Σοσιεδάδ, όμως έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα, ο Νεϊμάρ έδωσε στον Μέσι κι αυτός με ωραίο τελείωμα, ισοφάρισε.

Όσο κι αν κάποιος θα περίμενε αυτό να είναι το σημείο «κλειδί» για την ολική ανατροπή, κάτι τέτοιο δε συνέβη. Η Σοσιεδάδ δεν «μάσησε», συνέχισε να έχει την κατοχή, έκανε τελικές και θα μπορούσε στο τελευταίο τέταρτο να «σκοτώσει» οριστικά την Μπάρτσα, η οποία… παραίπαιε πίσω. Κάποια ανώτερη δύναμη, όμως, δεν ήταν με το μέρος της. Στο 77′ και στο 83′, ο Βέλα σημάδεψε το δοκάρι του Τερ Στέγκεν(!) κι ενώ στην πρώτη φάση, ο επόπτης υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Χουάνμι, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και βρήκε δίχτυα, καλυπτόμενος… ένα μέτρο από τον Πικέ.

Κάπως έτσι, λοιπόν, με τα δύο δοκάρια και το πεντακάθαρο γκολ που δεν μέτρησε, έμεινε το 1-1 ως το τέλος, με τη Σοσιεδάδ να μην φτάνει στο τρίποντο που δικαιούταν και την Μπαρτσελόνα να σώζεται… από το πουθενά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 25/11

Έιμπαρ-Μπέτις 3-1
(19’ Λεόν, 23’ Ενριχ, 90’+2’ Γκαρσία-17’ κοκ. Πιτσίνι, 84’ Ρούμπεν Κάστρο)

Σάββατο, 26/11

Μάλαγα-Λα Κορούνια 4-3
(21’ πεν., 56’ Σάντος, 40’ Σάντρο, 90’+2’ Οντιβέρος-4’ πεν., 82’ Μπόρχες, 72’ Αντόνε)

Ρεάλ-Χιχόν 2-1
(5’ πέν., 18’ Κριστιάνο Ρονάλντο – 35’ Καρμόνα)

Εσπανιόλ-Λεγανές 3-0
(47’Μορένο, 51′, 88′ Πιάτι)

Σεβίλλη-Βαλένθια 2-1
(53′ Γκαράι αυτ., 75′ Παρέχα – 65′ Μουνίρ)

Κυριακή, 27/11

Βιγιαρεάλ-Αλαβές 0-2
(8’ Ιμπάι, 17’ Καμαράσα)

Οσασούνα-Ατλέτικο 0-3
(36′ Γκοντίν, 37′ Γκαμεϊρό, 90′ Καράσκο)

Θέλτα-Γρανάδα 3-0

Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 1-1
(53′ Γουίλιαν Χοσέ – 59′ Μέσι)

Δευτέρα, 28/11

Λας Πάλμας-Μπιλμπάο (21:45)

Η επόμενη (14η) αγωνιστική

Σάββατο, 3/12

Γρανάδα-Σεβίλλη
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ
Λεγανές-Βιγιαρεάλ
Ατλέτικο-Εσπανιόλ

Κυριακή, 4/12

Μπέτις-Θέλτα
Μπιλμπάο-Έϊμπαρ
Αλαβές-Λας Πάλμας
Χιχόν-Οσασούνα
Βαλένθια-Μάλαγα

Δευτέρα, 5/12

Λα Κορούνια-Σοσιεδάδ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ