aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝα κρατηθεί στην Ευρώπη

Να κρατηθεί στην Ευρώπη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με πλάνο νίκης θα παραταχθεί αύριο η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν κάθε λόγο να κυνηγήσουν τη νίκη με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, καθώς ενδεχόμενη παραμονή τους στην 4η θέση, θα τους χαρίσει την έξοδο στην Ευρώπη. Βρίσκονται στο +2 από την Ομόνοια που ακολουθεί και είναι ξεκάθαρο πως θα χρειαστούν νίκες για να διατηρηθούν στην προνομιούχα αυτή θέση.

Αν η ΑΕΛ παραμείνει μέχρι τέλους στην τετράδα, η έξοδός της στην Ευρώπη θα αποτελέσει δικαίωση για τους ποδοσφαιριστές της. Mέσω της 4ης θέσης η ΑΕΛ θέλει να σώσει τη σεζόν και είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να το καταφέρει. Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου οι ποδοσφαιριστές αμφισβητήθηκαν έντονα αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν ανεβάσει στροφές. Και αν από τις τρεις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο δεν είναι καλύτερη η ΑΕΛ (διότι ο βαθμολογικός πίνακας είναι καθρέφτης), η τέταρτη θέση ταιριάζει γάντι στη φετινή της προσπάθεια.

Το πλάνο και η τακτική είναι μέρος του αυριανού παιχνιδιού. Η ΑΕΛ έχει δείξει επιθετικά χαρίσματα το τελευταίο διάστημα, όμως το πιο σημαντικό αύριο, όπως λένε οι γαλαζοκίτρινοι, είναι να μη δεχθούν γκολ και με υπομονή να επιτεθούν για να σκοράρουν επί του ΑΠΟΕΛ. Θα χρειαστεί αρκετή δραστηριότητα από όλους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πολύ μεγάλο ρόλο, λένε οι γαλαζοκίτρινοι, αναμένεται να παίξει και η παρουσία του κόσμου. Η ΑΕΛ έχει να δώσει τα τρία από τα τέσσερα της παιχνίδια στο Τσίρειο στις εναπομείνασες αγωνιστικές και οι οπαδοί της μπορούν να της δώσουν το στήριγμα που χρειάζεται για την υλοποίηση του φετινού της στόχου για διατήρηση της 4ης θέσης. Το αυριανό ματς είναι πολύ σημαντικό και αναμένεται πως η παρουσία των οπαδών της ομάδας της Λεμεσού θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κινητοποίηση.

Η προσοχή των γαλαζοκιτρίνων είναι πλέον στο αυριανό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, καθώς ο αντίπαλός τους κυνηγά τον τίτλο. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει άλλη μία προπόνηση, σήμερα, για να αποφασίσει για τις επιλογές του. Θα στερηθεί τους Λαφράνς, Αϊρόσα και Αρουαμπαρένα, οι οποίοι είχαν διακριθεί το τελευταίο διάστημα.

Στο δεξί άκρο της άμυνας θα βρεθεί ο Χάρης Κυριάκου, ενώ δίπλα από τον στόπερ Μιτρέα θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Κυριάκου. Ο Γιάννης Μαύρου θα βρεθεί και πάλι στην κορυφή της επίθεσης. Δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Μέσκα. Πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση των μέσων Νικολάου και Σοάρες, καθώς και την ικανότητα του Πίτι να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ