aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜΥΘΙΚΟΣ Μπόλντγουιν υποχρέωσε σε τρίτη σερί ήττα την Μπαρτσελόνα!

ΜΥΘΙΚΟΣ Μπόλντγουιν υποχρέωσε σε τρίτη σερί ήττα την Μπαρτσελόνα!

Για ακόμα μία αγωνιστική η Μπάγερν Μονάχου του Αντρέα Τρινκέρι απέδειξε ότι δεν αστειεύεται και κατάφερε να κατατροπώσει και την Μπαρτσελόνα με 90-77, που έπαιζε χωρίς τον Νίκολα Μίροτιτς, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ιταλού προπονητή ήταν ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, που ζώντας το βράδυ της καριέρας του, σταμάτησε στους 29 πόντους με εξωπραγματικά ποσοστά (9/14 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5/5 βολές), μοίρασε 7 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και κέρδισε 10 φάουλ. Αυτά τα νούμερα εκτόξευσαν το ranking στο 41!

Μπαμπ με 14 πόντους και 4 κλεψίματα, Τζίπσερ με 16 πόντους (4/7 τρίποντα) και Ρέινολντς (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν οι συμπαραστάτες του πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού. Από πλευράς Καταλανών, που έμειναν στη νίκη του πρωταθλήματος επί της Ρεάλ Μαδρίτης, διασώθηκε ο Αμπρίνες με 16 πόντους και Χίγκινς με 12.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του αγώνα, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους δεν άφησε στο πρώτο δεκάλεπτο να φανεί η απουσία του Μίροτιτς, καθώς με εξαιρετικό επιθετικό ρυθμό προηγήθηκε 26-22, με τους Πουστοβόι και Σμιτς να κάνουν τη μεγάλη ζημιά από κάθε σημείο του παρκέ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όμως, ο Μπόλντγουιν κρατούσε μόνος του την Μπάγερν στο παιχνίδι με 9 πόντους στην πρώτη περίοδο.

Με τη δεύτερη περίοδο, η Μπάγερν απέβαλε τον φόβο του αουτσάιντερ απέναντι στο μεγαθήριο των Καταλανών, άρχισε να πιέζει πολύ στην άμυνά της και ροκάνιζε συνεχώς τη διαφορά και με καλάθι του Ρέινολντς ισοφάρισε για πρώτη φορά σε 32-32. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να βρίσκει επιθετικές λύσεις, με τον Χίγκινς να ανεβάζει ρυθμούς και τον Σμιτς να είναι σταθερός, αλλά ο Μπόλντγουιν είχε στήσει το δικό του… πάρτι, έχοντας 18 πόντους με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (43-45).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν έδωσε τη χαριστική βολή στην προβληματική και… μπλαζέ Μπαρτσελόνα, καθώς παίζοντας… σκυλίσια άμυνα από την οποία βρήκε και ρυθμό χάρη στις τρίποντες «βόμβες» του Τζίπσερ, πέρασε μπροστά στο σκορ χτίζοντας μικρή διαφορά έξι πόντων (51-45). Οι Καταλανοί δεν έβρισκαν λύσεις, η διαφορά με το τρίτο τρίποντο του Τζίπσερ έφτασε και σε διψήφια τιμή (60-49) και απλά οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους αφέθηκαν στις ορέξεις των γηπεδούχων. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 70-55 με 27-10 το επιμέρους σε αυτό το διάστημα, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την τέταρτη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 43-45, 70-55, 90-77

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ