aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜυθική ντερμπάρα στο Λονδίνο και ολική επαναφορά από Άρσεναλ (vid)

Μυθική ντερμπάρα στο Λονδίνο και ολική επαναφορά από Άρσεναλ (vid)

Να μην τελείωνε ποτέ… Απίστευτη ματσάρα στο «Εμιρέιτς», με Άρσεναλ και Τότεναμ να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 2-2 στο πρώτο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου για τη φετινή σεζόν.

Χαμένη θα πρέπει να αισθάνεται η ομάδα του Ποτσετίνο, που προηγήθηκε 0-2 (10’ Έρικσεν, 40’ με πέναλτι του Κέιν), αλλά δεν το διαφύλαξε.

Την ολική επαναφορά των «κανονιέρηδων» υπέγραψαν οι Λακαζέτ (45’+1’) και Ομπαμεγιάνγκ (71’), ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε στα 90 λεπτά.

Το ματς

Η Άρσεναλ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στο παιχνίδι, αλλά η Τότεναμ ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 10’: οι παίκτες του Ποτσετίνο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών, με τον Έρικσεν να παίρνει το ριμπάουντ από κοντά μετά την απόκρουση του Λένο στο σουτ του Σον και να στέλνει την μπάλα στην κενή εστία για το 0-1.

Το γκολ αυτό προκάλεσε μια σχετική σύγχυση στο στρατόπεδο των «κανονιέρηδων», που χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να συνέλθουν. Η ομάδα του Έμερι είχε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε να γίνει πολύ επικίνδυνη, αν εξαιρέσουμε τις ατομικές προσπάθειες του Πεπέ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 40’ ο Τσάκα υπέπεσε σε ένα μάλλον ανόητο πέναλτι, με τον Κέιν να εκτελεί εύστοχα από την «άσπρη βούλα» για το 0-2. Μάλιστα, ο επιθετικός των Spurs έφτασε τα 10 γκολ σε ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τους Μπόμπι Σμιθ και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα δαιμονιώδη ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 47’ ο Γιορίς απέκρουσε την κεφαλιά του Λακαζέτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του αντίπαλου γκολκίπερ να επέμβει, σε σουτ του Λαμέλα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Λένο κράτησε όρθια την Άρσεναλ σε μια προσπάθεια του Σον. Στο 57’, ο Κολάσινατς από το μισό μέτρο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ισοφαρίσει, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Λακαζέτ απείλησε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 60’, η Τότεναμ άγγιξε το 1-3, με τον Κέιν να σουτάρει με δύναμη μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στο 65’, ο Θεμπάγιος -με δυνατό σουτ- δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γιορίς, που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 70’, με τον Γκεντουζί να σεντράρει στην περιοχή και να βρίσκει τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με προβολή ισοφάρισε σε 2-2. Πέντε λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ της Τότεναμ είπε «όχι» στον Τσάκα, ενώ στο 79’ ο Παπασταθόπουλος σκόραρε, όμως το γκολ του ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR, αφού υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Το ματς έγινε… ρώσικη ρουλέτα στην τελική ευθεία του, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες: στο 85’ ο Πέπε απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 96’ ο Σισοκό σούταρε από καλό σημείο, όμως αστόχησε. Κάπως έτσι, παρέμεινε μέχρι τέλους το 2-2, που αφήνει γλυκόπικρη γεύση στις δύο αντιπάλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ