aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜουσκάλλης: Ο εκτροχιασμός της Ανόρθωσης, ο Κετσπάγια και η διχόνοια

Μουσκάλλης: Ο εκτροχιασμός της Ανόρθωσης, ο Κετσπάγια και η διχόνοια

Ίσες πιθανότητες πρόκρισης και στις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά του κυπέλλου έδωσε ο Αντρέας Μουσκάλλης. Ο επί σειρά ετών προπονητής μιλώντας στον Active (107, 4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» τόνισε ότι αποτελεί στοίχημα για τον ΑΠΟΕΛ να αποδείξει τη βελτίωσή του απέναντι στην Ανόρθωση.

Σχολιάζοντας τον εκτροχιασμό της «Κυρίας» από τη μάχη του τίτλου συμφώνησε με τον Τιμούρ Κετσπάγια ότι χάθηκαν πολλοί βαθμοί σε παιχνίδια που ήταν καλύτερη η ομάδα της Αμμοχώστου και υπογράμμισε πως υπάρχει ομαδικότητα εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος, όμως προκαλείτε διχόνοια από τον περίγυρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Δυο λόγια για τον Απόλλωνα, που έχει γενέθλια σήμερα. Πήρατε κύπελλο έτσι; «Πήραμε κύπελλο, ναι. Ήταν μια σημαντική χρονιά στον Απόλλωνα. Είχαμε πολύ καλή χημεία, ενότητα, αγάπη και αλληλοσεβασμό. Εύχομαι να τα χιλιάσει ο Απόλλων για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της ίδρυσής του».

Πριν πάμε στα ποδοσφαιρικά, ποιος κάνει το μεγαλύτερο λάθος με την πανδημία; «Ακούω για κούραση του κόσμου. Πρέπει να υπενθυμίσω ότι περάσαμε φουρτούνες σαν κυπριακός λαός και είχαμε υπομονή. Αυτή η πανδημία είναι τεραστίων διαστάσεων και οφείλουμε να κάνουμε υπομονή. Να ακούμε τις υποδείξεις των ειδικών. Δεν τα ξέρω όλα. Συνήθως ο Κύπριος τα ξέρει όλα. Όχι. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί με ευλάβεια. Φταίμε και εμείς οι πολίτες, φταίει και η Κυβέρνηση. Έπρεπε πάση θυσία να βρεθούν τρόποι αυτό το μικρός κράτος που είναι μια γειτονιά του Λονδίνου να εμβολιαστεί, να περάσει αυτή η πανούκλα. Και να δουλέψει η οικονομία, να πάνε όλοι στις δουλειές τους».

Πάμε στα ποδοσφαιρικά, δύο ημιτελικοί κυπέλλου. Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακός – ΑΕΛ. Θα κριθεί η πρόκριση σε ένα παιχνίδι; «Η άποψη μου είναι πως όχι. Είναι 50-50% οι πιθανότητες και στα δύο παιχνίδια για μένα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα για μένα. Έχω μια αμφιβολία για το Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε καλές εμφανίσεις με τον Πουρσαϊτίδη, αλλά σε αγώνες του δεύτερου γκρουπ».

Ναι, αλλά απέκλεισε την Ομόνοια που είναι πρωτοπόρος. Όταν έπρεπε να δείξει χαρακτήρα το έκανε… «Ναι, το έκανε. Όμως, τα περισσότερα του παιχνίδια ήταν με ομάδες δεύτερου γκρουπ. Η Ανόρθωση είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Πέσατε έξω στις εκτιμήσεις σας για την Ανόρθωση, προβλέψατε ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο… «Εκτροχιάστηκε αλλά αυτό έγινε στα πλέι οφ. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και πράγματι είναι ένα ματς που ο ΑΠΟΕΛ καλείται να αποδείξει τη δυναμική του. Είναι ένα παιχνίδι με πάρα πολλή ενδιαφέρον. Πρέπει, επίσης, να τονίσω ότι ο Πουρσαϊτίδης έκανε εκτεταμένο rotation και θέλω να δω εάν αυτό θα βοηθήσει».

Εσείς κάνατε rotation; «Όχι, εμείς δεν είχαμε τόσους πολλούς παίκτες για να κάνουμε εκτεταμένο rotation. Το κάνει και ο κ. Μπεργκ και κατά την άποψη μου με το εκτεταμένο rotation βγαίνουν εκτός ισορροπίας οι ομάδες. Πάντοτε θεωρώ προπονητικά ότι μέσα από τους αγώνες οι παίκτες αποκτούν φόρμα».

Τι δεν πήγε καλά στον φετινό ΑΠΟΕΛ; Έχετε μια ερμηνεία που εμείς δεν αναγνωρίσαμε; «Οι πολλές μετεγγραφές που έκανε, αλλά και οι όχι τόσο ποιοτικοί παίκτες. Αν παρακολουθήσεις κάθε παίκτη ξεχωριστά δεν είναι τόσο ποιοτικοί».

Κι αν πάρουν το κύπελλο; Πάλι δεν θα είναι ποιοτικοί; «Δεν έχει σημασία. Και να πάρει το κύπελλο θεωρώ ότι θα αλλάξει ο κορμός της ομάδας τη νέα σεζόν».

Τι έφταιξε και η Ανόρθωση εκτροχιάστηκε από τη μάχη του τίτλου; «Πρέπει να συμφωνήσω με μερικές παρατηρήσεις του Κετσπάγια. Ιδιαίτερα σε ορισμένα παιχνίδια έπαιξε πολύ καλά. Με την ΑΕΛ στο “Παπαδόπουλος” ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο. Με τον Ολυμπιακό στη Λευκωσία έχασε 10 ευκαιρίες. Με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό έχασε τους τρεις βαθμούς στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Κάτι συμβαίνει. Δεν υπάρχει τύχη πιστεύω, αλλά συγκυρίες. Την τύχη εσύ την καθοδηγείς μέσα από την ομαδικότητα και την ποιότητα σου».

Στην Ανόρθωση εσείς διακρίνεται ομαδικό πνεύμα; «Ομαδικό πνεύμα πιστεύω υπάρχει ακόμα. Όταν λέμε ομαδικό πνεύμα αφορά γενικά όλα τα πράγματα. Στους παίκτες υπάρχει ομαδικότητα, όμως κάποια πράγματα που παρακολουθώ στα διοικητικά και ανακοινώσεις ή αναρτήσεις του κόσμου προκαλούν διχόνοια».

Το καλοκαίρι όσα λέγατε εσείς για την ΑΕΛ δεν τα έλεγαν ούτε ο Σοφοκλέους και ο Κέρκεζ. Πιστεύεται ακόμα ότι θα πάρει τον τίτλο η ΑΕΛ; «Βέβαια. Και οι τρεις ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Έλεγα ότι θα κτυπήσει τον τίτλο γιατί έχει τον ίδιο προπονητή, δεν έκανε πολλές μετεγγραφές, αλλά ποιοτικές επιλογές. Όποιους παίκτες βάλεις στην ΑΕΛ το ίδιο είναι. Αν αλλάξεις 3-4 παίκτες δεν θα χάσει την ταυτότητα της. Σκόραραν πάρα πολλοί παίκτες και αυτό οφείλεται στον τρόπο που επιτίθεται. Δεν είναι μονοδιάστατη η επιθετική της λειτουργία. Έχει και πολύ καλούς σέντερ φορ, τον Μαέ και τον Μπάμπιτς».

Ο Μαέ σε δηλώσεις του σήμερα είπε ότι τον παρακολουθούν ομάδες μεγάλων πρωταθλημάτων. Πιστεύεται ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω; «Μπορεί να πάει. Έχει καλά στοιχεία, μπορεί να παίξει και στην περιφέρεια και στο κουτί. Ο Μπάμπιτς είναι πιο ευέλικτος, σε τρυπάει. Ο Μαέ είναι πιο τεχνίτης. Μιλάμε για παικταράδες. Όταν έλειπε ο Μαέ μπήκε ο Μπάμπιτς και έβαζε σε κάθε ματς γκολ. Χαίρεται ένας προπονητής να έχει τέτοιους επιθετικούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ