aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜουσκάλλης: «Η Ανόρθωση πάει για πρωτάθλημα, γράψτε την ημερομηνία»

Μουσκάλλης: «Η Ανόρθωση πάει για πρωτάθλημα, γράψτε την ημερομηνία»

Ανδρέας Μουσκάλλης. Ένα όνομα μία ιστορία. Από τις πιο παλιές «καραβάνες» των κυπριακών γηπέδων εργάστηκε σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ομάδες του νησιού και τα λεγόμενα του έχουν σαφώς ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο κ. Μουσκάλλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στο ραδιόφωνο του ACTIVE (107.4 & 102.5) με τον Ιάκωβο Κακουρή και σχολίασε τις εμφανίσεις των ευρωπαίων ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Απόλλωνα, δήλωσε βέβαιος για την πορεία της Ανόρθωσης, εκθείασε τον Σάββα Πουρσαϊτίδη και απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για την Ομόνοια, καθώς όπως είπε πέρυσι έπεσε έξω.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Μουσκάλλη

Για την παρουσία της ΑΕΚ στον αγώνα με την Σουτιέσκα: «Είχε δύο πρόσωπα η ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο η Λέφσκι ισορρόπησε το παιχνίδι, έκανε και δύο ευκαιρίες για να σκοράρει. Μετά την αποβολή του Μιλάνοφ η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη. Και ατομικά και ομαδικά. Επιθετικά αυτή η ομάδα είναι πολύ καλή και η ΑΕΚ δεν πρέπει να ολιγωρήσει και να δείξει υπεροψία. Το 3-0 είναι πολύ καλό, όμως επιθετικά οι αρετές αυτής της ομάδας θα είναι πολύ μεγαλύτερες στη Βουλγαρία. Όμως ανασταλτικά η Λέφσκι είναι πολύ αδύναμη. Η ΑΕΚ με το παιχνίδι της μπορεί να σκοράρει και εκεί. Δεν πρέπει να υποτιμήσει και υπερτιμήσει το σκορ».

Θεωρείται ότι η ΑΕΚ είναι πλήρης ή χρειάζεται ενίσχυση για να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω που είναι ο στόχος της; «Η αλήθεια είναι σχεδόν η περσινή ομάδα. Έφυγαν μάλιστα παίκτες, όπως ο Λαρένα, ο Ακίνο, ο Ίγκορ, ο Τζέφρεν και πήρε μόνο δύο. Τον Ρουίθ και τον Σπόλιαριτς. Θεωρώ ότι χρειάζεται παίκτες, οι οποίοι να είναι ποιοτικοί και να βγάλουν την ομάδα σε πιο ψηλό επίπεδο. Δεν τελείωσε η ενίσχυση στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που στηρίζεται στην ομαδικότητα. Είναι πάνω απ’ όλες τις ομάδες στην Κύπρο σε επίπεδο ομαδικότητας. Είναι μία ισπανική ομάδα που παίζει στο κυπριακό πρωτάθλημα. Η κουλτούρα μεταφέρεται».

Ποιον παίκτη ξεχωρίσατε; «Μακράν ο κορυφαίος ήταν ο Ακοράν. Έκανε σμπαράλια την άμυνα της Λέφσκι. Και γι’ αυτόν τον παίκτη άκουγα διάφορα στην Λάρνακα από κάποιους που έλεγαν ότι η ΑΕΚ έπρεπε να τον αφήσει λόγω της ηλικίας του. Δεν έχει καμία σχέση η ηλικία. Αν ο παίκτης σέβεται τον εαυτό του, κάνει καλή διατροφή και προπόνηση, δεν χρειάζεται να μετράμε χρόνια».

Πώς είδατε την προσπάθεια της ΑΕΛ στη Θεσσαλονίκη; «Πρέπει να πω ότι το πλάνο της ΑΕΛ της βγήκε και δεν της βγήκε. Όταν μια ομάδα δέχεται 7-8 ευκαιρίες για γκολ σημαίνει δεν βγήκε το πλάνο, άσχετα αν ο αντίπαλος δεν έκανε το γκολ. Για μένα δεν ήταν πιστή εφαρμογή του πλάνου. Έπαιξε πολύ καλά ο Άρης. Με εντυπωσίασε. Δεν τον περίμενα τόσο επιθετικό, γρήγορο, με εμπνεύσεις. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Το ποδόσφαιρο είναι και συγκυρίες. Η ΑΕΛ κρατήθηκε στο παιχνίδι και θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει. Στην Κύπρο θα είναι πολύ διαφορετικό το ματς. Στην Κύπρο αναμένουμε διαφορετική την ΑΕΛ. Της πηγαίνει το “Aρένα”. Ίσως η ΑΕΛ να είναι πρωταγωνίστρια στο παιχνίδι».

Το αποτέλεσμα του Απόλλωνα στην Ιρλανδία πώς σας φαίνεται; «Ως αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο. Δεν μπορώ να κάνω ανάλυση γιατί δεν είδα το παιχνίδι, έβλεπα την ΑΕΛ. Μπορώ να πω μόνο ότι έγινε μια ανατροπή που δεν έπρεπε να γίνει, κυρίως από στατικές φάσεις. Το πιο εύκολο παίξιμο είναι οι στατικές φάσεις. Όταν ο αντίπαλος έχει ικανότητα σε αυτές τις φάσεις είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις. Οι Βρετανικές ομάδες εκεί βασίζονται. Είναι πολύ καλή ομάδα ο Απόλλων και ελπίζει να μην γίνει το δις εξαμαρτείν. Θεωρώ ότι εδώ με λίγη προσοχή θα περάσει».

Για την προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ στο Μαυροβούνιο: «Καλό αποτέλεσμα, κακή εμφάνιση. Το αποτέλεσμα μετρά περισσότερο, όμως χρειάζεται πολλή δουλειά. Δεν υπάρχει ομαδικότητα, υπάρχει αυτοσχεδιασμός από παίκτες. Μου άρεσαν ατομικά μερικοί παίκτες. Ο Τάαμαρι έκανε τη διαφορά, τους νέους παίκτες πρέπει να τους δούμε ακόμα λίγο, γιατί και ο αγωνιστικός χώρος στο Μαυροβούνιο δεν ήταν καλός».

Πώς βλέπετε το σκηνικό στο νέο πρωτάθλημα με ευρωπαίους, Ομόνοια, Ανόρθωση και Σαλαμίνα; «Η Σαλαμίνα θα έχει περισσότερο ανταγωνισμό φέτος, όμως ευτύχησε να έχει ένα καλό προπονητή, ήρεμος, αφοσιωμένος. Το απέδειξε και το κέρδισε με την αξία του αυτό που λέω. Έκανε εκπληκτική πορεία με ένα χαμηλό προϋπολογισμό. Για την Ανόρθωση πρέπει να πω ότι ο Τιμούρ αδικήθηκε τα τελευταία χρόνια».

Ποιος τον αδίκησε; «Οι ομάδες που τον άφησαν εκτός εργασίας τα τελευταία χρόνια. Αδίκησε και λίγο τον εαυτό του, το παραδέχομαι. Τον ξέρω καλά και τον χαρακτήρα του γιατί ήταν παίκτης μου. Έχει μια ιδιορρυθμία. Αγαπά το ποδόσφαιρο και ακούστε αυτό που θα σας πω. Η Ανόρθωση θα διεκδικήσει πρωτάθλημα φέτος. Η Ανόρθωση θα κτυπήσει πρωτάθλημα φέτος, γράψτε την ημερομηνία που το λέω. Ο Μαργκάσα είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Κύπρο. Το οικονομικό δεν είναι δικαιολογία. Παρά τα οικονομικά προβλήματα ο Κετσπάγια πήρε 3,500,000 ευρώ για προγραμματισμό. Δεν έχει καμία σημασία που άλλες ομάδες έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Το είπα πολλές φορές, πάρτε τα λεφτά και βάλτε τα στο γήπεδο. Δεν παίζουν ρόλο».

Την Ομόνοια πώς την περιμένετε: «Για την Ομόνοια δεν θα κάνω πρόβλεψη γιατί πέρυσι έπεσα έξω. Είχα πει ότι θα πάει πολύ καλά. Θεώρησα ότι με τα λεφτά και τις αλλαγές θα ήταν στην πρώτη τετράδα. Σπάνια πέφτω έξω, γι’ αυτό δεν θα κάνω πρόβλεψη. Πάντως, ο Λάρκου έκανε τρεις μετεγγραφές τελευταία και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν την ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ