aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜουσκάλλης για Φραγκή Λεωνή: «Ενας αυτοκράτορας έφυγε»

Μουσκάλλης για Φραγκή Λεωνή: «Ενας αυτοκράτορας έφυγε»

Ο προπονητής ποδοσφαίρου Ανδρέας Μουσκάλλης αποχειρετά τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας Φραγκή Λεωνή, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες και έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ενώ παράλληλα υμνεί και την ξεχωριστή φιλία του με τον Πιερή Ματσάγκο.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα:

«Έφυγε από κοντά μας πρόσφατα , ο παλαιός ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου Φραγκής.

Ήρθαν στην Νέα Σαλαμίνα από την Λύση μαζί με τον Πιερή Ματσάγκο. Ήταν αχώριστοι και πιστοί φίλοι, μέχρι το τέλος της ζωής του Φραγκή. Τότε νεαρός θυμάμαι ότι μου έκανε εντύπωση η μεταξύ τους αγάπη. Ηταν σιαμαίοι. Ηταν μια φιλία ξεχωριστή, η οποία πρέπει να παραδειγματίζει όλους μας, και όταν επιλέγουμε τους φίλους να διακρίνει την σχέση μας αγάπη, σεβασμός, κατανόηση, ανθρωπιά.

Αυτά τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά είναι μοναδικά και ένοιωσα την ανάγκη να τα αναφέρω. Γιατί δυστυχώς τέτοιες φιλίες στην τωρινή εποχή δεν τις συναντούμε συχνά.

Ο Φραγκής και ο Ματσάγκος ήταν ο Δάμων και ο Φιντίας της Κύπρου και πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι.

Αγωνίσθηκε με πάθος, εξυπνάδα, χιούμορ και αυτοκρατορική διάθεση ο Φραγκής στην αμυντική ζώνη , παρ’ όλο που το σώμα του ήταν μικρό και αδύνατο. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Στην Νέα Σαλαμίνα είχαμε ως ποδοσφαιριστές δυνατά κορμιά αλλά ο Φραγκής ήταν αναντικατάστατος.

Διασκέδαζε το παιχνίδι, είχε υψηλό δείκτη αντίληψης, με πολύ καλές τοποθετήσεις, οι οποίες του πρόσφεραν πλεονέκτημα σε κάθε φάση του παιγνιδιού.

Ο Φραγκής ήταν τέρας ψυχραιμίας, δεν συνάντησα ποτέ τέτοιο ποδοσφαιριστή, ανεξάρτητα με ποια ομάδα αγωνιζόμαστε ή πόση μεγάλη σημασία είχε για εμάς το παιγνίδι. Αλήθεια είναι, ότι τα παιγνίδια μας ήταν πάντα κρίσιμα.

Ο Φραγκής πάρα το γεγονός ότι δεν ήταν σωματώδης και σκληρός, με την αυτοκρατορική του παρουσία, ψυχραιμία, ηρεμία, καθαρό μιαλό και τεχνική, βοήθησε τα μέγιστα το Σωματείο της Νέας Σαλαμίνας σε δύσκολες εποχές , σε σκοτεινές και άδικες ποδοσφαιρικές περιόδους.

Μεγάλε Φραγκή, οι συμποδοσφαιριστές σου στη Νέα Σαλαμίνα σε αποχαιρετούν και σε χειροκροτούν στην τελευταία ποδοσφαιρική μας παράσταση. Το σωματείο και οι φίλοι της Νέας Σαλαμίνας σε ευχαριστούν για όσα πρόσφερες στο αγαπημένο σου Σύλλογο.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου και στον αγαπημένο σου φίλο Πιερή Ματσάγκο και στην οικογένεια του. Σίγουρα το χώμα που θα σε σκεπάσει θα είναι ελαφρύ και θα γίνει πιο ελαφρύ στην πραγματική τελευταία σου κατοικία που είναι στην αγαπημένη σου Λύση.

Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου
Συμποδοσφαιριστής Φραγκή στην Ν. Σαλαμίνα

09.03.2021».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ