aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜουρίνιο: «Η Γιουνάιτεντ ξέχασε να νικά»

Μουρίνιο: «Η Γιουνάιτεντ ξέχασε να νικά»

Αποφασισμένος να αποδείξει ξανά την προπονητική του αξία δήλωσε κατά την παρουσίασή του από τη Μαν. Γιουνάιτεντ ο Ζοσέ Μουρίνιο δηλώνοντας πως θέλει να κατακτήσει όλους τους τίτλους και να βάλει τέλος στην ανομβρία των τελευταίων ετών. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν έκρυψε πως είναι απογοητευμένος από την απουσία της ομάδας από το Champions League, αλλά δεν παρέλειψε και να τα βάλει με τον αγαπημένο του στόχο, Αρσέν Βενγκέρ.

«Υπάρχουν κάποιο προπονητές που έχουν να κερδίσουν τίτλο εδώ και δέκα χρόνια, κάποιοι δεν έχουν κερδίσει ποτέ. Για μένα ήταν μόλις πέρσι. Αν έχω εγώ πολλά να αποδείξω, φανταστείτε τους άλλους. Πάντως κι εγώ νιώθω πως πρέπει να δείξω την αξία μου. Αυτή είναι η φύση μου. Δεν θα μπορούσα να δουλέψω ποτέ χωρίς επιτυχία», τόνισε.

«Δεν μπορώ να κρύψω πως είμαι απογοητευμένος που δεν παίζουμε στο Champions League. Ελπίζω να είναι η μόνη σεζόν που δεν θα παίξουμε στη διοργάνωση αυτή. Ο σύλλογος πάντως είναι πιο σημαντικός από μένα και είναι ένας σύλλογος επιπέδου Champions League, γι’ αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα είμαστε εκεί.

Ο σύλλογος είναι συνηθισμένος στις επιτυχίες και τα τελευταία χρόνια το ξέχασε. Δεν είναι στόχος μας η τέταρτη θέση. Ξέρω την ιστορία και τις απαιτήσεις που έχει η ομάδα. Προτιμώ να είμαι θαρραλέος και να λέω πως στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τα πάντα. Είμαι προπονητής στη μεγαλύτερη ομάδα στην Αγγλία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη φυγή του Γκιγκς. «Ήθελε τη θέση που έχω εγώ τώρα. Ο σύλλογος τού πρόσφερε κάθε άλλη θέση, αλλά δεν ήθελε. Πήρε μια γενναία απόφαση και είναι ευπρόσδεκτος να επιστρέψει», τόνισε.

Σχετικά με τα μεταγραφικά, είπε: «Είχαμε τρεις στόχους, από τους οποίους πετύχαμε τους τρεις ήδη. Η τρίτη μεταγραφή δεν είναι επίσημη ακόμη. Δεν θα σας πω ονόματα».

Αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του Ρούνεϊ, είπε: «Είναι λογικό στην ηλικία του ένας παίκτης να αλλάξει θέση, αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι η όρεξή του. Μπορεί πλέον να μην είναι σέντερ φορ, αλλά υπό τις οδηγίες μου δεν θα είναι ποτέ εξάρι, ούτε καν οκτάρι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ