aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜουρίγιο: Τα προσεκτικά βήματα, ο Ιδιάκεθ και τα συμβόλαια που λήγουν

Μουρίγιο: Τα προσεκτικά βήματα, ο Ιδιάκεθ και τα συμβόλαια που λήγουν

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έχει συνηθίσει τους οπαδούς της σε μελετημένες και προσεγμένες κινήσεις, σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα μετεγγραφικού σχεδιασμού και όχι μόνο. Έτσι και φέτος, η διοίκηση του Άντρου Καραπατάκη δεν πρόκειται να κάνει βεβιασμένες ενέργειες αν δεν είναι απόλυτα σίγουρη.

Το πιο σημαντικό θέμα που έχει να «τρέξει» ο Άντερ Μουρίγιο είναι αυτό του προπονητή. Το συμβόλαιο του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και αν η ΑΕΚ εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο πολύ δύσκολα δεν θα συνεχίσει. Το έχει δηλώσει πολλάκις άλλωστε ότι η ΑΕΚ είναι το δεύτερό του σπίτι και είναι σαν να ρίχνει το μπαλάκι στη διοίκηση.

Ο Μουρίγιο τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραμείνει, όμως ακόμη δεν υπάρχουν επαφές για το ενδεχόμενο ανανέωσης. Ένα άλλο κεφάλαιο που απασχολεί ή θα απασχολήσει την ΑΕΚ είναι και αυτό των ανανεώσεων. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα προσπαθήσει ο Άντερ Μουρίγιο να κρατήσει στην ομάδα και ήδη στο μυαλό του έχει μία εικόνα.

Υπάρχουν και παίκτες που οι περιπτώσεις τους είναι εξαιρετικά δύσκολες. Όπως του Ίγκορ Σίλβα, ο οποίος είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και φαίνεται ότι μόνο με νέο δανεισμό θα μπορεί να τον κρατήσει η ΑΕΚ. Μάλιστα, ένα θέμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι σε περίπτωση που παραμείνει θα καλύπτει θέση ξένου στο ρόστερ, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τον Χέφελ. Έτσι, θα χάσει η ΑΕΚ δύο θέσεις ξένων και κοινοτικών από τους νεαρούς που… μεγάλωσαν.

Υπάρχουν κάποια ανοικτά θέματα, λοιπόν, όμως για να ξέρει η διοίκηση του συλλόγου της Λάρνακας πώς θα προχωρήσει θα πρέπει να δει πού θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν η ομάδα. Η έξοδος στην Ευρώπη είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην όλη προσπάθεια της ΑΕΚ, αλλά και στον όλο σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Αλλιώς θα δει τη νέα σεζόν η διοίκηση με την ομάδα στην Ευρώπη και αλλιώς αν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ