aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜουρίγιο για Ιραόλα και παίκτες: «Ήταν τα πρώτα μου δάκρυα»

Μουρίγιο για Ιραόλα και παίκτες: «Ήταν τα πρώτα μου δάκρυα»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Στο πλαίσιο της μεγάλης αποκαλυπτικής συνέντευξης του Βάσκου τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Άντερ Μουρίγιο (διαβάστε εδώ το κεντρικό απόσπασμα), αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι έχυσε τα πρώτα του δάκρυα όταν έπρεπε να ενημερώσει κάποιους παίκτες ότι θα αποχωρήσουν, όπως και όταν «χώρισαν» οι δρόμοι με τον Αντόνι Ιραόλα.

Ο νέος ρόλος του Μουρίγιο δεν είναι καθόλου εύκολος. Ειδικά από τη στιγμή που έχει να κάνει με στενούς του φίλους και πρέπει να πάρει αποφάσεις που τον πληγώνουν.

Διαβάστε επίσης: Έξι μήνες χωρίς μισθό το 2013, αυτός και άλλοι

– Ήταν η λύση συνεργασίας με τον Αντόνι Ιραόλα η πιο δύσκολη για τον ίδιο;

«Ήταν μία από τις πιο δύσκολες. Υπήρχαν πολλές δύσκολες αποφάσεις. Την ημέρα που πανηγυρίζαμε το κύπελλο είχα ενημερώσει 5-6 συμπαίκτες μου, δύο εκ των οποίων ήταν φίλοι μου, ότι δεν θα συνέχιζαν. Το ίδιο βράδυ. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν τα πρώτα μου δάκρυα. Το να ενημερώσω τον Χουάν Πάμπλο ότι δεν συνεχίζει ήταν πολύ δύσκολο και σκληρό. Όπως και με τον Κάρλες Σόρια ήταν πολύ δύσκολο, στο τέλος είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι όμως σκληρό. Η άλλη απόφαση ήταν με τον Αντόνι Ιραόλα. Επειδή είναι φίλος μου και παραμένει φίλος μου. Τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να τα κοντρολάρουμε και ήταν πολύ δύσκολο. Αυτές οι αποφάσεις ήταν οι πιο δύσκολες, επειδή ήταν και η πρώτη φορά που το κάνω αυτό. Γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι δύσκολο, ειδικά τα πρώτα δυο χρόνια θα είναι δύσκολα. Έχω φίλους, όμως πρέπει να διαχωρίσεις τη φιλία με το καλό του συλλόγου. Ο Ιραόλα ήταν επιτυχημένος. Η ΑΕΚ έπαιξε ίσως την καλύτερη μπάλα τα τελευταία χρόνια. Είναι υψηλού επιπέδου προπονητής».

Ερωτηθείς αν ισχύει ότι υπήρχαν παίκτες οι οποίοι δεν είχαν καλή σχέση με τον Ιραόλα και δημιουργήθηκε πρόβλημα με το κλίμα στα αποδυτήρια, ήταν κάθετος: «Όχι, τα αποδυτήρια είναι πάντοτε η δύναμή μας. Η δύναμή μας είναι τα αποδυτήρια. Έχουμε τα καλύτερα αποδυτήρια στην Κύπρο με διαφορά. Έχουμε καλούς ανθρώπους με καλό χαρακτήρα, με προσωπικότητα και πολύ επαγγελματίες παίκτες. Εμπιστευόμασταν τον Αντόνι 100% γιατί ήταν ο προπονητής που μας οδήγησε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και κερδίσαμε το Σούπερ Καπ. Είναι μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ γιατί ήταν επιτυχημένος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ