aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜοράτα: Από το ναδίρ στο ζενίθ

Μοράτα: Από το ναδίρ στο ζενίθ

Ο Άλβαρο Μοράτα μίλησε για τα μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε και για τις επιπτώσεις που είχε αυτό στην απόδοσή του εντός αγωνιστικού χώρου, τονίζοντας παράλληλα πως πλέον νιώθει χαρούμενος, έχοντας αφήσει πίσω του αυτή τη «σκοτεινή» περίοδο της ζωής του.

«Το σημαντικότερο είναι πως επιτέλους βρήκα τον τρόπο και ψυχολογικά είμαι καλά. Στο ποδόσφαιρο, η φυσική κατάσταση είναι πολύ σημαντική, αλλά η ψυχολογία είναι το σημαντικότερο. Αν δεν έχεις την κατάλληλη ψυχολογία και καλή νοοτροπία, τότε έχεις μεγάλο πρόβλημα. Υπήρχε μία περίοδος κατά την οποία μου έφταιγαν τα πάντα. Αν έβρεχε, ήμουν θυμωμένος που έβρεχε. Αν έχανα ένα γκολ, μου έφταιγε ότι ο αγωνιστικός χώρος είχε πολύ νερό. Πάντα είχα μια δικαιολογία. Αυτό δεν ήταν καθόλου καλό για ‘μένα», τόνισε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: 

«Ο καθένας μπορεί να έχει μια άσχημη περίοδο στη ζωή του. Αλλά εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε διάσημοι, έχουμε πολλά υλικά αγαθά και μερικές φορές ο κόσμος νομίζει πως δεν είμαστε άνθρωποι, δεν έχουμε συναισθήματα, δεν έχουμε προβλήματα. Το σημαντικό είναι να βρίσκεις τη σωστή ισορροπία. Τώρα την έχω βρει και είμαι πολύ χαρούμενος».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός φορ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε την περασμένη σεζόν, τονίζοντας πως ψυχολογικά έπιασε πάτο.

«Μερικές φορές δεχόμουν τεράστια κριτική όταν η ομάδα έχανε ή δεν έπαιζε καλά. Αλλά δεν έχει σημασία. Είμαι πολύ καλύτερα τώρα. Μόνο η σύζυγός μου γνωρίζει τι πέρασα τον τελευταίο χρόνο. Τώρα όλα είμαι μια χαρά. Τον τελευταίο μήνα της περασμένης σεζόν ήμουν υπερβολικά πεσμένος ψυχολογικά. Δεν θα μπορούσα να ήμουν χειρότερα. Όταν φτάνεις στον πάτο, το μόνο που μπορείς να κάνει είναι να πας προς τα πάνω και να επιστρέψεις. Μου πήρε αρκετό καιρό γιατί είχα έναν τραυματισμό και δεν ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν έπαιζα, αλλά τώρα αισθάνομαι καλά. Το σημαντικό είναι η ομάδα. Θέλω να κερδίζουμε και πιστεύω πως φέτος μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά», ήταν τα λόγια του 26χρονου επιθετικού. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ