aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜόνος απέναντι στον «Βασιλιά» ο Αντετοκούνμπο

Μόνος απέναντι στον «Βασιλιά» ο Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι μπορούσε για να πετύχει το… ρουά ματ στον «Βασιλιά» του Κλίβελαντ, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετό… Οι Καβαλίερς, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να μην… αποσπάται από τις ενοχλήσεις στον αριστερό αστράγαλο και να μένει στο παρκέ για 37 λεπτά, κατάφεραν να περάσουν νικηφόρα από της έδρα των Μιλγουόκι Μπακς με 116-97 και να αυξήσουν σε 2-0 το φετινό ρεκόρ τους.

Στον αντίποδα, τα «Ελάφια» υποχώρησαν σε 1-1, με τον Giannis να τελειώνει την αναμέτρηση με 34 πόντους (15/21 διπ., 0/1 τρ., 4/6 β.), 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ , 2 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής και να γίνεται ο 5ος παίκτης στην Ιστορία του Μιλγουόκι που σκοράρει +30 πόντους στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν.

«Δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ένας από τους κορυφαίους της λίγκας και ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του ΝΒΑ», ανέφερε μετά την αναμέτρηση ο «Greek Freak» για τον Τζέιμς, ο οποίος είχε απολογισμό στη νίκη των Καβαλίερς 24 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του «Βασιλιά» αναδείχθηκε -με δεύτερο διαδοχικό νταμπλ νταμπλ- ο Κέβιν Λοβ (17π., 12ρ., 6ασ.).

Στη Νέα Ορλεάνη, Στεφ Κάρι (28π.), Κλέι Τόμπσον (33π.) και Κέβιν Ντουράντ (22π.) σημείωσαν συνολικά τους 83 από τους 128 πόντους των Ουόριορς και οι πρωταθλητές ΝΒΑ δε… μάσησαν απέναντι στους Πέλικανς, των οποίων έκαμψαν την αντίσταση με 128-120 και έδειξαν να… συνέρχονται από την αποτυχία της πρεμιέρας.

Στο Φοίνιξ, ο Μπολ «άγγιξε» το τριπλ νταμπλ (29π., 11ρ., 9ασ.) και οι Λέικερς πήραν στο… νήμα τη νίκη με 132-130 επί των Σανς. Από τους «ήλιους», ο Τι Τζέι Ουάρεν είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στα 1.2΄΄ για τη λήξη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, χωρίς όμως να ολοκληρώσει το έργο του. Συγκεκριμένα, αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, δε βρήκε στόχο εσκεμμένα στη δεύτερη, πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ του κατέληξε air ball…

Στην Ιντιάνα, οι Πέισερς δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν την έδρα τους, με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ να σημειώνει 28 πόντους και να οδηγεί στο «διπλό» το Πόρτλαντ (114-96), το οποίο αύξησε σε 2-0 το ρεκόρ του.

Με τον Κάιρι Ίρβινγκ να σκοράρει τους 7 από τους 21 πόντους του στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα με τους Σίξερς, οι Μπόστον Σέλτικς πέρασαν… αέρας από τη Φιλαδέλφεια με 102-92 και πανηγύρισαν την πρώτη τους εφετινή νίκη.

Στο 2-0 αυξήθηκε το ρεκόρ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, μετά τη νίκη στο «σπίτι» τους με 115-111 επί των Πίστονς. Ότο Πόρτερ (28π.) και Τζον Ουόλ (26π., 10ασ.) οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας.

Τέλος, οι Κινγκς αποδείχθηκαν «βασιλιάδες» στο Ντάλας και με το τελικό 93-88 επί των Μάβερικς σημείωσαν την πρώτη εφετινή νίκη τους. Από τους θριαμβευτές, ο Κώστας Κουφός πάτησε παρκέ για 21 λεπτά, μετρώντας 3 πόντους (1/4 διπ., 1/2 β.), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 2 λάθη, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Γιώργος Παπαγιάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ