aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜοϊσόφ στο «Goal»: «Κάποια πράγματα με ενοχλούσαν, θέλω να μείνω Κύπρο»!

Μοϊσόφ στο «Goal»: «Κάποια πράγματα με ενοχλούσαν, θέλω να μείνω Κύπρο»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Ντάνιελ Μοϊσόφ, μετά από πέντε συναπτά χρόνια στην ΑΕΚ, μιλά για πρώτη φορά για την οριστική αποχώρησή του καθώς δεν πήρε την πρόταση που θα κάλυπτε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. «Δεν είμαι δυσαρεστημένος, αλλά υπήρχαν κάποια πράγματα που με ενοχλούσαν εκτός ομάδας», τόνισε χαρακτηριστικά. Μίλησε για την παρουσία του στους Λαρνακείς, τους τραυματισμούς, την προοπτική να συνεχίσει σε άλλη κυπριακή ομάδα και για πολλά άλλα…

-Έχει τελειώσει το συμβόλαιό σου και σε πρόσφατη ανάρτησή σου έλεγες «αντίο». Από την ομάδα, όμως, λένε ότι δεν ξεκαθάρισε το ζήτημα. Αλήθεια, πώς ακριβώς έχει το θέμα;

«Μίλησα με την ΑΕΚ. Έχω άριστες σχέσεις μαζί τους. Μου έγινε πρόταση, την αξιολόγησα και έγινε αντιπρόταση. Η ΑΕΚ επανήλθε με μία κάπως πιο βελτιωμένη προσφορά, αλλά όπως όλα δείχνουν, θα αναζητήσω νέο σταθμό στην καριέρα μου».

-Ένα μεγάλο κεφάλαιο για εσένα, λοιπόν, ολοκληρώνεται μετά από πέντε χρόνια. Ποιες οι φιλοδοξίες και οι στόχοι του Μοϊσόφ στη συνέχεια;

«Να παίξω ποδόσφαιρο στην Κύπρο, να κερδίσω τίτλους και διακρίσεις. Δεν ξέρω τι θα γίνει στην πορεία. Εάν υπάρξει καλή προσφορά, βεβαίως, έχω ως προτεραιότητα να συνεχίσω στο κυπριακό πρωτάθλημα».

-Δηλαδή, να περιμένουμε σύντομα εξελίξεις; Σενάρια μιλούν για ενδιαφέρον από τον Απόλλωνα…

«Δεν μπορώ να πω τι θα γίνει και πότε θα γίνει. Αλλά ναι, στόχος μου είναι να μείνω εδώ. Περνώ πολύ καλά στην Κύπρο, εγώ και η οικογένειά μου. Νιώθω δυνατός για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μίας ομάδας που θα έχει υψηλούς στόχους. Όσον αφορά στο μέλλον είναι θέμα που το χειρίζεται ο μάνατζέρ μου».

-Ποια στιγμή θεωρείς την καλύτερή σου στην ΑΕΚ;

«Δεν θα ξεχάσω τη νίκη με 2-1 στον τελικό κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ. Πανηγυρίσαμε με την ψυχή μας. Στον αγωνιστικό χώρο, στα αποδυτήρια και μετά στη Λάρνακα. Δεν θα ξεχάσω επίσης, την επόμενη σεζόν όπου καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

-Πέρασες τα τελευταία χρόνια από προβλήματα τραυματισμών, κάτι που σου στοίχισαν μία θέση στο ρόστερ τον Ιανουάριο. Πόσο επηρεάστηκες αγωνιστικά;

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εδώ και τέσσερις μήνες κανένας δεν έπαιξε ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού. Οπότε, δεν μπορώ να πω ότι είμαι πίσω σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον παίκτη. Κρίθηκε τον Ιανουάριο πως έπρεπε να μείνω εκτός ρόστερ. Ήλθε νέος προπονητής, έγιναν αλλαγές στην ΑΕΚ. Δεν με είδαν το πώς αγωνιζόμουν. Είμαι όμως επαγγελματίας, συνέχισα τη σκληρή δουλειά, αλλά αισθανόμουν ότι μπορούσα να προσφέρω».

-Ακούγεσαι, πάντως, δυσαρεστημένος…

«Δεν είμαι δυσαρεστημένος, αλλά υπήρχαν κάποια πράγματα που με ενοχλούσαν. Εκτός ομάδας, θέλω να το διευκρινίσω, ακούγονταν διάφορα όσον αφορά σε θέματα τραυματισμού. Για δύο διαδοχικές χρονιές μετρούσα φουλ σεζόν συμμετοχές. Νιώθω ότι έχω προσφέρει στην ΑΕΚ, βοήθησα την ομάδα. Πάντοτε προσπαθούσα για το καλύτερο και φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Είμαι δυνατός και πανέτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα».

-Τώρα, ξεπέρασες το τελευταίο πρόβλημα;

«Ασφαλώς και έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου. Δεν ήταν σοβαρός. Γυμναζόμουν σε κανονικό ρυθμό και είμαι διψασμένος για την επόμενη σεζόν. Το διάστημα αποχής για όλους τους παίκτες είναι μεγάλο λόγω της διακοπής, αλλά με σωστή δουλειά δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Είμαι έτοιμος, ανανεωμένος και προσδοκώ το καλύτερο».

-Πόσα χρόνια ακόμα βλέπεις τον εαυτό σου να παίζει ποδόσφαιρο;

«Νομίζω ακόμα τρία χρόνια. Είμαι 32 ετών, όπως είπα προηγουμένως, αισθάνομαι πολύ δυνατός και έχω αρκετή όρεξη για να δώσω λύσεις σε οποιαδήποτε ομάδα συνεχίσω την καριέρα μου. Ελπίζω να μην έχω κ σοβαρό τραυματισμό, γιατί κι αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αλλά τώρα, είμαι απολύτως υγιής για να παίξω ποδόσφαιρο».

-Πώς είδες την απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος;

«Δεν κατάλαβα γιατί διακόπηκε το πρωτάθλημα και ποιο ήταν εν τέλει το πρόβλημα. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε, αλλά από τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση για πρόωρο τέλος, οφείλουμε όλοι να τη σεβαστούμε και να προετοιμαστούμε για την επόμενη σεζόν».

-Η ΑΕΚ, μετά από πέντε χρόνια είναι εκτός Ευρώπης. Πώς το σχολιάζεις αυτό;

«Πρόκειται για εξέλιξη που δεν άρεσε σε κανέναν στην ομάδα. Θα μπορούσαμε να κερδίσαμε ένα εισιτήριο εάν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα. Υπήρχε αρκετός δρόμος έως το τέλος. Μετά από πέντε χρόνια και πολλές επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να δηλώσει παρών στο Γιουρόπα Λιγκ. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι ξεχωριστά για όλους».

-Το μήνυμά σου προς τον κόσμο της ΑΕΚ ποιο είναι;

«Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους. Ευχαριστώ άπαντες για τη συνεργασία μας. Στο προσωπικό, στους συμπαίκτες, με όλους γενικά όσους δούλεψα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ