aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Μοιραίος» ο Μπεντέκε, απόδραση για την Γουέστ Χαμ

«Μοιραίος» ο Μπεντέκε, απόδραση για την Γουέστ Χαμ

Αστόχησε σε πέναλτι, είχε δοκάρι και αρκετές ακόμα χαμένες ευκαιρίες… Ο «ματιασμένος» Κριστιάν Μπεντέκε στέρησε από την Κρίσταλ Πάλας το πολύτιμο γκολ, δίνοντας τη δυνατότητα στη Γουέστ Χαμ να φύγει με το διπλό από την έδρα της ομάδας του, επικρατώντας με σκορ 1-0.

Πολύ απλά, η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα. Ο Βέλγος επιθετικός δοκίμασε… όλους τους πιθανούς τρόπους, όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Έχανε τα άχαστα και αμέσως μετά κρατούσε το κεφάλι του, απορημένος με την απίστευτη αστοχία του…

Μόλις στο 19′ ο Λανσίνι έδωσε το προβάδισμα στα «σφυριά», το οποίο διατήρησαν- δύσκολα- μέχρι το τελικό σφύριγμα. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η ομάδα του Μπίλιτς, λόγω της αποβολής του Κρέσουελ στο 75′.

Το ματς

Η αστοχία σε παιχνίδια που από την αρχή… δεν σου πάνε, κοστίζει και αυτό το κατάλαβε καλά η Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» αποφάσισαν να… ξυπνήσουν στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο μοιραίας Μπεντέκε τους στέρησε την ισοφάριση. Αρχικά από το σημείο του πέναλτι (κακή εκτέλεση, ψηλά άουτ) και στη συνέχεια με την κεφαλιά στο δοκάρι!

Μέχρι εκείνο το σημείο και με τη βροχή να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, η Γουέστ Χαμ είχε τον έλεγχο, αλλά και τις ευκαιρίες για ακόμη ένα τέρμα. Στο 19′ ο Λανσίνι έβαλε μπροστά στο σκορ στα «σφυριά» και απέβαλλε το άγχος. Οι παίκτες του Μπίλιτς ήλεγχαν  το ρυθμό και μάλιστα δημιούργησαν και άλλες προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Πάλι καλά δηλαδή που στο τέλος δεν το πλήρωσαν…

Όπως αναμενόταν οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στο δεύτερο μέρος με την ελπίδα της γρήγορης ισοφάρισης. Η Γουέστ Χαμ ήταν προετοιμασμένη για… φουλ επίθεση των «αετών» και για αυτό επέλεξε την τακτική της οπισθοχώρησης. Με τον Καμπάιγ σε ρόλο οργανωτή, η Πάλας επιχείρησε να κλείσει την αντίπαλο στα καρέ της, αλλά μάταια. Οι κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια έδιναν την ευκαιρία στη Γουέστ Χαμ να βγει στην κόντρα και να απειλήσει ξανά για το δεύτερο γκολ, με κορυφαία στιγμή του Αντόνιο στο 75′.

Οι ισορροπίες, ωστόσο, άλλαξαν στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Κρέσουελ λίγο μετά την κίτρινη για «θέατρο», δέχτηκε τη δεύτερη σε μαρκάρισμα πάνω στον Ζαχά και άφησε με δέκα παίκτες τους φιλοξενούμενους. Αυτή ήταν η… ώθηση που αναζητούσε η Πάλας, η οποία πλέον έτρεξε μαζικά στην επίθεση. Δυστυχώς για την ίδια, όμως, ο Μπεντέκε συνέχισε να χάνει τα άχαστα, με αποτέλεσμα το 0-1 να μείνει έως το τέλος.

Κρίσταλ Πάλας: Μανταντά, Γουόρντ, Τόμκινς, Ντιλέινι, Κέλι (46′ Φράιερς), ΜακΆρθουρ (70′ Γουίκαμ), Λέντλεϊ (46′ Καμπάιγ), Παντσέον, Τάουνσεντ, Ζαχά, Μπεντέκε

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ριντ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Ομπιάνγκ, Νομπλ, Κουγιατέ, Παγιέ (78′ Φερνάντες), Αντόνιο, Τζάτζα (86′ Καλέρι), Λανσίνι (88′ Νόρντβεϊτ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ