aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαMήνυμα Μακρίεφ στην ΑΕΚ μέσω του «Goal»: «Η Λέφσκι είναι πιο δυνατή φέτος»

Mήνυμα Μακρίεφ στην ΑΕΚ μέσω του «Goal»: «Η Λέφσκι είναι πιο δυνατή φέτος»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Γνώστης του κυπριακού και του βουλγαρικού πρωταθλήματος, ο Ντίμιταρ Μακρίεφ μίλησε στην «Goal News» για το αυριανό πρώτο παιχνίδι στη Λάρνακα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Λέφσκι Σόφιας. Ο Βούλγαρος πρώην διεθνής επιθετικός, με θητεία σε Νέα Σαλαμίνα και Ερμή, δίνει ίσες πιθανότητες πρόκρισης στις δύο ομάδες. Οι λόγοι αναλύονται στη μίνι-συνέντευξη που ακολουθεί.

Ντίμιταρ, θα δεις -φαντάζομαι- το ματς από την τηλεόραση…

«Ναι, ασφαλώς».

Τι είδος παιχνιδιού περιμένεις στο ΑΕΚ Αρένα;

«Νομίζω πως θα είναι ανοικτό ματς. Η ΑΕΚ είναι επιθετική ομάδα, δεν της αρέσει να κλείνεται στην άμυνα. Πιστεύω πως ούτε η Λέφσκι θα περιμένει στο μισό γήπεδο, αν και θα είναι φιλοξενούμενη».

Θα έδινες σε κάποια από τις δύο ομάδες το προβάδισμα στα προγνωστικά για την πρόκριση;

«Το σίγουρο είναι ότι η Λέφσκι είναι πιο δυνατή φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχει πολύ καλό προπονητή σε θέματα τακτικής (σ.σ. Πέταρ Χούμπτσεφ), ο οποίος ήταν στην Εθνική Βουλγαρίας. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τόσο ισχυρή, αλλά ενισχύθηκε, είναι μεγάλο όνομα στη Βουλγαρία και έχει γερή έδρα. Από την άλλη, η ΑΕΚ είναι πιο έμπειρη και την περασμένη σεζόν πήρε πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Επομένως, είναι δύσκολο να δώσω σε κάποια από τις δύο το προβάδισμα. Θα πω ότι είναι 50-50».

Μπορείς να περιγράψεις τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της Λέφσκι;

«Είναι νεανική ομάδα, συμπαγής και ποιοτική. Έχει ενθουσιασμό και κάποιους έμπειρους παίκτες. Δεν είναι όπως την ΑΕΚ, η οποία έχει πολλούς ποδοσφαιριστές με εμπειρία».

Μπορεί να βρεις κάποια άλλη σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες;

«Η κυπριακή ομάδα υπερτερεί στην ομοιογένεια. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της αγωνίζονται χρόνια μαζί και ξέρουν καλύτερα πώς να συνεργάζονται στο γήπεδο, σε αντίθεση με τη βουλγαρική, που έχει νέο προπονητή και αρκετά αποκτήματα. Η Λέφσκι χρειάζεται -πιστεύω- περισσότερο χρόνο για να δείξει τις αληθινές δυνατότητές της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ