aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜιντίκκης: Το βραβείο, οι νεαροί και ο Εθνικός

Μιντίκκης: Το βραβείο, οι νεαροί και ο Εθνικός

Ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας, Κωνσταντίνος Μιντίκκης, έδωσε συνέντευξη στον ΠΑ.Σ.Π. στο πλαίσιο της απονομής του με το βραβείο Stoiximan Top Goal της 15ης αγωνιστικής.

Κωνσταντίνε, ο κόσμος ψήφισε το γκολ σου ως το καλύτερο της 15ης αγωνιστικής, συγχαρητήρια για το βραβείο. «Σίγουρα είναι κάτι που με χαροποιεί. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την ψήφο του και τη στήριξη του για να αναδειχθεί το γκολ μου το καλύτερο της αγωνιστικής».

Φέτος η Νέα Σαλαμίνα κερδίζει μόνο όταν σκοράρεις. Είναι απλά τυχαίο ή χαριτολογώντας πρέπει να μετακινηθείς από την άμυνα στην επίθεση; «Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή αν πρέπει να μετακινηθώ στην επίθεση (γέλια). Εγώ είμαι χαρούμενος στη θέση που αγωνίζομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερε η ομάδα να κερδίσει με δικά μου τέρματα, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και να πετυχαίνουν οι στόχοι που θέτουμε. Για να επιτευχθεί ένα τέρμα είναι ομαδική-συνολική δουλειά. Χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα μπορούσα να σκοράρω. Έτυχε να είμαι εγώ στη θέση αυτή αλλά σίγουρα θα μπορούσε να ήταν και ένας από τους συμπαίκτες μου».

Όταν ξεκινούσες την καριέρα σου έπαιζες και πιο μπροστά. Αυτό είναι κάτι που σε βοηθά και σου έχει δώσει τις ανάλογες εμπειρίες για να πατάς περιοχή και να σκοράρεις; «Ναι, σίγουρα είναι κάτι που με βοήθησε αρκετά μπορώ να πω. Με τη σύγχρονη εξέλιξη του ποδοσφαίρου είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις και να έχεις αντίληψη όχι μιας θέσης μόνο γιατί βλέπουμε πολλές παραλλαγές σε συστήματα και πρέπει να είσαι έτοιμος όπου σε χρειαστεί ο προπονητής να αγωνιστείς».

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα σε πλαισίωσαν στην άμυνα οι Σεργίου και Χατζηκωνσταντής που είναι 17 και 16 ετών αντίστοιχα. Καταφέρατε μαζί να κρατήσετε το μηδέν παθητικό απέναντι στην πιο επιθετική ομάδα του πρωταθλήματος. Το σχόλιο σου; «Ναι αυτό είναι αλήθεια. Καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν στην πιο επιθετική ομάδα του πρωταθλήματος και ήταν και η πρώτη φορά που ο Απόλλων δεν κατάφερε να σκοράρει. Αυτό μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση και βλέπουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια με περισσότερη αισιοδοξία. Στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Όταν θες κάτι πραγματικά πρέπει να το διεκδικήσεις. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους Σεργίου και Χατζηκωνσταντή, αλλά και στα άλλα παιδιά που πήραν το βάπτισμα του πυρός και βρίσκονται στην πρώτη ομάδα γιατί δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις και φαίνεται ότι σιγά – σιγά ανταμείβονται οι κόποι τους. Έχουν όλα τα φόντα να πετύχουν στην πρώτη ομάδα αλλά και να κάνουν μια αξιοπρεπή καριέρα στη Κύπρο και γιατί όχι και στο εξωτερικό. Πάντα όμως προσγειωμένα, σοβαρά και με σωστή δουλειά».

Ακολουθεί το παιχνίδι Εθνικός Άχνας – Νέα Σαλαμίνα. Πως θα το χαρακτήριζες; «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το σημαντικότερο της χρονιάς μπορώ να πω. Για εμάς είναι σαν τελικός. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι και θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Η Νέα Σαλαμίνα βγήκε έξω από τους στόχους που έθεσε στην αρχή της χρονιάς. Πως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, υπάρχει η πίστη στην ομάδα ότι θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα άμεσα; «Ναι αυτό είναι αλήθεια. Η ομάδα δεν κατάφερε να υλοποιήσει τους στόχους τους οποίους θέσαμε αλλά δεν έχουμε άλλα περιθώρια για απώλειες. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό και στα εναπομείναντα 7 παιχνίδια θα τα δώσουμε όλα για να ξεφύγει η ομάδα από την επικίνδυνη ζώνη. Είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ