aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Μίλησε» σε καίριο χρονικό σημείο

«Μίλησε» σε καίριο χρονικό σημείο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για τον Απόλλωνα ήταν το πιο δύσκολο εμπόδιο, μέχρι το επόμενο. Η προχθεσινή νίκη επί της Ομόνοιας (1-0) στο ΓΣΠ, μπορεί και να χαρακτηριστεί σημαδιακή, όχι μόνο γιατί συνέπεσε με έναν χρόνο παρουσίας του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του,  αλλά γιατί με τους τρεις βαθμούς οι κυανόλευκοι έδειξαν πως συνεχίζουν ακάθεκτοι. Στο χρονικό σημείο που πέτυχαν το νικητήριο γκολ (90’+2) ήταν σαν να φώναζαν «ερχόμαστε».

Ο Απόλλων δείχνει πανίσχυρος σε όλους τους τομείς και το φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο στους αγωνιστικούς χώρους. Το γκολ του Αντριάν Σαρδινέρο, στο χρονικό σημείο που ήλθε ήταν περίπου, όπως το τροχιοδεικτικό. Για να φωτίσει τον δρόμο του Απόλλωνα, στην πορεία του προς την κορυφή. Ο Ισπανός μπήκε στο παιχνίδι και ο Αυγουστή τον πίστεψε πως θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά και η ομάδα του να φύγει με το τρίποντο, όπως και έγινε.

Το παιχνίδι, είχε μπει στην πεντάλεπτη καθυστέρηση. Ο Σαρδινέρο ακολούθησε το σουτ του Σελάγια, πρόλαβε την απόκρουση του τερματοφύλακα και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και τον κόσμο που ήταν στο ΓΣΠ στα ουράνια. Ήταν η πιο γλυκιά νίκη του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα και η πρώτη σε ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν. Δευτερόλεπτα, μετά τη λήξη του αγώνα,  το σύνθημα που κυριαρχεί ήταν πως η κατάληψη της κορυφής, είναι θέμα χρόνου. Ο Απόλλωνας βρίσκεται στο -7 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και στο -5 από τη δεύτερη Ανόρθωση. Έχει όμως τρία παιχνίδια λιγότερα και όσες δυσκολίες και να κρύβουν τα αναβληθέντα, είναι ματς που αν τα κερδίσει,  ή στην χειρότερη περίπτωση δεν χάσει κανένα από αυτά, θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην κορυφή.

Ο Απόλλων είχε υπομονή στο παιχνίδι του και χωρίς να αποδώσει όπως άλλες φορές, πήρε το τρίποντο και έφυγε θριαμβευτής από τη Λευκωσία. Συνάντησε δυσκολίες από την Ομόνοια που κατέθεσε ενθουσιασμό, όμως οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και μετά το 70’ βελτιώθηκαν και κυνήγησαν τη νίκη.

«Απλώθηκαν» στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλαν τον ρυθμό τους. Δεν έχουν χρόνο για να πανηγυρίσουν όμως και το μόνο που μένει είναι να κοιτάξουν μπροστά και να προετοιμαστούν για τον αγώνα που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή στο Τσίρειο. Εκεί είναι πλέον το μυαλό τους, στον αντίπαλο, που τους στέρησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη 2η αγωνιστική. Οι κυανόλευκοι μπήκαν ήδη σε αντίστροφη πορεία και απελευθερωμένοι από τους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ, βλέπουν μόνο τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ