aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Μίλησε» η παράδοση για τη Λεβερκούζεν

«Μίλησε» η παράδοση για τη Λεβερκούζεν

Σε… κακό δαίμονα της Σάλκε εξελίσσεται η Μπάγερ Λεβερκούζεν, που έφυγε από το Γκελζενκίρχεν με τη νίκη με 2-1, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία του σημερινού, δεύτερου, μέρους της 16ης αγωνιστικής στη Bundesliga. Έτσι, οι «ασπιρίνες» έμειναν αήττητες για πέμπτο συνεχόμενο ματς μέσα στην «Φέλτινς Αρένα», με απολογισμό δύο «διπλά» και τρεις ισοπαλίες και αναρριχήθηκαν στη μέση της βαθμολογίας. Αντιθέτως, οι «κένιγκσμπλαου» διατηρήθηκαν στα… χαμηλά πατώματα και δη ένα πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Λεβερκούζεν… προειδοποίησε στο 24ο λεπτό, με τον Κορ να σουτάρει ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φέρμαν, για να φτάσει δύο λεπτά αργότερα στο γκολ… Όταν ο Μπέιλι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του τέρματος της Σάλκε, αλλά ο Ντράγκοβιτς πήρε το… ριμπάουντ και με νέο σουτ έκανε το 1-0!

Μάλιστα, οι… κυνικοί φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 36’, με τον Αλάριο να «πιβοτάρει» πολύ ωραία τον Νάστασιτς, μετά τη σέντρα του Γουνέντελ από αριστερά, να βγαίνει με πρόσωπο στην αντίπαλη εστία και το σουτ να φεύγει από τα χέρια του Φέρμαν, για να καταλήξει στα δίχτυα!

Παρότι ξεκίνησαν πιο «ζωηρά», οι γηπεδούχοι έδειξαν ανήμποροι να δημιουργήσουν φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, κατάφεραν να μειώσουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το κόρνερ του Οτσίπκα από αριστερά να καταλήγει σε μια κεφαλιά του ΜακΚένι προς τον Ράιτ, το κοντινό σουτ του οποίου αιφνιδίασε τον Χραντέτσκι.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός, η Σάλκε έψαξε την ισοφάριση, αλλά απέτυχε σε τρεις περιπτώσεις που της δόθηκε η ευκαιρία να τα καταφέρει. Αρχικά με τον Σεπφ στο 68’, η προσπάθεια του οποίου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ενώ πέντε λεπτά μετά, ο Κονοπλιάνκα απέτυχε να εκμεταλλευθεί το λάθος του Τα…

Ο Καλιγκιούρι στο 84ο λεπτό σούταρε από τα 20 μέτρα, με τη μπάλα να… ξύνει το δεξί δοκάρι της εστίας του Χραντέτσκι, με τη Μπάγερ να μην βρίσκει το τρίτο τέρμα που θα «καθάριζε» το ματς πρόωρα, αλλά να φεύγει τελικά με το «διπλό».

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Τρίτη 18/12
Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 2-0 (47’ Αζάρ, 86’ Πλεά)
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 2-0 (24’ Γκιλαβογκί, 44’ Βέγκχορστ)
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ 2-2 (28’ Λέκι, 31’ Ντούντα-8’ Χίντερεγκερ, 39’ Κου)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1 (22’ Λουκεμπάκιο, 56’ Τσίμερ-81’ Αλκάθερ)

Τετάρτη 19/12 
Σάλκε-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-2 (45’+2′ Ράιτ-27′ Ντράγκοβιτς, 35′ Αλάριο)
Μπάγερν Μονάχου-Λειψία (21:30)
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ (21:30)
Φράιμπουργκ-Ανόβερο (21:30)
Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:30)

Η επόμενη (17η) αγωνιστική

Παρασκευή 21/12
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ (21:30)

Σάββατο 22/12 
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Λειψία-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Στουτγκάρδη-Σάλκε (16:30)
Ανόβερο-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 23/12 
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Χόφενχαϊμ-Μάιντς (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ