aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Μίλησαν» οι έδρες και όλα ανοιχτά στον 3ο όμιλο

«Μίλησαν» οι έδρες και όλα ανοιχτά στον 3ο όμιλο

Με ένα γκολ του Ολαγίνκα, δέκα λεπτά πριν το τέλος, η Σλάβια Πράγας έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Μπάγερ Λεβερκούζεν, που αγωνιζόταν για 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο και πήρε την πρώτη νίκη της στον 3ο όμιλο του Europa League. Οι «ασπιρίνες» έμειναν στους 3 βαθμούς, που πήραν στην πρεμιέρα κόντρα στη Νις.

Η Λεβερκούζεν μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Μπελαραμπί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός άφησε ξεκρέμαστη την ομάδα του στο 22’, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα φάουλ στον Πρόβοντ. Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, τα πράγματα κύλησαν ήρεμα, με τους παίκτες της Σλάβια να μη μπορούν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα.

Οι Τσέχοι πίεσαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία τους ήταν στο 65’, όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ολαγίνκα από τον Χραντέτσκι, αλλά ο Στάντσιου νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Μπάγερ. Ωστόσο, οι δύο παίκτες που… ενεπλάκησαν στο πέναλτι, πήραν τη ρεβάνς στο 80’. Με τον Στάντσιου σε ρόλο δημιουργού και τον Ολαγίνκα σε ρόλο εκτελεστή, έγινε το 1-0 για τη Σλάβια, που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Τσέχους να παίρνουν μια μεγάλη νίκη με σκορ 1-0.

«Ένα και να καίει» η Νις

Την πρώτη νίκη της στον όμιλο πανηγύρισε και η Νις, η οποία επικράτησε με 1-0 της Χάποελ Μπερ Σεβά. Έτσι, έφτασε και αυτή στους 3β., όπως και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες, που θα δώσουν μάχη για την πρόκριση.

Η Νις προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της μόλις στο 6’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Καμαρά. Η πίεση των Γάλλων καρποφόρησε στο 23’, όταν μετά από ασίστ του Ατάλ, ο Γκουιρί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και έχασαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Μάλιστα, παραλίγο να το πληρώσουν, αφού στο 45’ η Χάποελ Μπερ Σεβά έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ζόσουε, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπενίτες.

Ίδια ήταν η εικόνα και στην επανάληψη, με τη Νις να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ και τους Ισραηλινούς να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να ψάχνουν για να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, το δεύτερο γκολ δεν μπήκε ποτέ, ωστόσο, δεν απειλήθηκαν και ιδιαίτερα, φτάνοντας σχετικά εύκολα στη νίκη με τελικό σκορ 1-0.

3ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σλάβια Πράγας-Λεβερκούζεν 1-0
(80’ Ολαγίνκα)

Νις-Χάποελ Μπερ Σεβά 1-0
(23’ Γκουιρί)

Βαθμολογία
1.Λεβερκούζεν 3 (6-3)
2.Χάποελ Μπερ Σεβά 3 (3-2)
3.Σλάβια Πράγας 3 (2-3)
4.Νις 3 (3-6)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική 05/11 (19:55)
Σλάβια Πράγας-Νις
Χάποελ Μπερ Σεβά-Λεβερκούζεν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ