aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Μιλήσαμε με τον πρόεδρο και βελτιωθήκαμε. Το 2ο γκολ το δουλέψαμε στην προπόνηση»

«Μιλήσαμε με τον πρόεδρο και βελτιωθήκαμε. Το 2ο γκολ το δουλέψαμε στην προπόνηση»

Για όλα μίλησε ο προπονητής του Απολλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος παραχώρησε ραδιοφωνικές δηλώσεις (Super Sport FM 104.0) ενόψει του αγώνα με την Λεχ Πόζναν. Ο Κύπριος τεχνικός αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία που αποκόμισε από το ντέρμπι με την Ανόρθωση, ενώ μίλησε για τους τραυματίες, τον Λάρσον, τον Γκακμπέ και τον προγραμματισμό.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί της Ανόρθωσης: «Ξέραμε πως μετά την πρόκριση με τον ΟΦΗ, πως είχαμε ένα δύσκολο ματς σε δύσκολη έδρα. Παρά τους τρεις βαθμούς, είναι σημαντικό πως κερδίσαμε άλλα πράγματα. Πάρα πολλούς παίκτες, τόσο ο Κατελάρης όσο και ο Μάρκοβιτς έχουν καιρό να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Για να βρίσκονται σε αυτό το σύνολο, αξίζουν. Όποτε τους χρειαστεί η ομάδα μπορούν να ανταποκριθούν».

Για τις αλλαγές που πραγματοποίησε και το βάθος στο ρόστερ: «Αν πάω λίγο πίσω, το 2017, είχε φτιαχτεί ξανά μια πολύ καλή ομάδα. Το πλάνο είναι να φρεσκάρουμε την επιθετική μας γραμμή. Δεν είναι μόνο ο Λάρσον, είναι και ο Γκακμπέ. Ο Σουηδός δεν είναι έτοιμος, όμως μπήκε με άνεση και δημιούργησε προβλήματα».

Για τον προγραμματισμό: «Μετά το τέλος της σεζόν, καθίσαμε και συζητήσαμε με τον πρόεδρο. Είδαμε τι ήθελε βελτίωση. Ο Ρομπέρζ ήταν μια πολύ καλή μετεγγραφή, έδωσε ποιότητα. Αρχίσαμε σιγά σιγά να φτιάχνουμε την ομάδα επιθετικά. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους. Έχει ποιότητα ο φετινός Απόλλωνας μεσοεπιθετικά. Αυτό που πρέπει να κάνουν στο Κολόσσι είναι να δουλεύουμε ως σύνολο. Στόχος ήταν η ομάδα να είναι φτιαγμένη. Είναι δύσκολη και παράξενη σεζόν για όλους. Βγαίνουν τραυματισμοί. Όταν έχεις τόση μεγάλη αποχή… Έχουμε τώρα μονό αγώνα σε ψηλή ένταση. Πρέπει να έχεις ισάξιους παίκτες σε όλες τις θέσεις».

Για τους τραυματίες: «Ο Γιωννιώτας και ο Αγκίρε θα είναι με την ομάδα για το ματς της Τετάρτης. Οι Πέδρο, Αγκίρε και Γιούστε είναι σε καλό δρόμο. Στα προκριματικά θα είναι μαζί μας (σ.σ. γέλια).

Για το παιχνίδι με την Λεχ Πόζναν: «Είναι δύσκολο παιχνίδι, είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει και μειονεκτήματα και θα προσπαθήσουμε να τα χτυπήσουμε. Δεν παύει από το να είναι μονός αγώνας. Να είμαστε συγκεντρωμένοι. Οι παίκτες μου πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Είναι σημαντικό να μετατρέψουμε τις ευκαιρίες σε γκολ».

Για την επιτυχία με την Ανόρθωση: «Όπως είδαμε, δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Φοβηθήκαμε. Εκεί που άρχισαν οι παίκτες να παίζουν και να δημιουργούν προβλήματα, μπήκαμε στο παιχνίδι. Ήταν σημαντικό το δεύτερο γκολ. Ήταν δουλεμένο στην τελευταία προπόνηση. Βγήκε και γι’ αυτό το χάρηκαν. Νομίζω εκεί ήταν το κλειδί του παιχνιδιού».

Για τον Δημητρίου: «Μπορεί να μην παίξεις μια σεζόν και να καλεστείς να βγάλεις μια σεζόν. Πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Γίνεται εξαιρετική δουλειά. Σίγουρα αυτό που έγινε με τον Μολ δεν μας χαροποιεί καθόλου. Ενεργήσαμε γρήγορα και αποκτήσαμε τερματοφύλακα. Ελπίζω να είναι έτοιμος μέσα στην εβδομάδα. Κρατάμε την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση του Δημητρίου. Δεν ήρθε για να είναι δεύτερος κι αν συνεχίσει έτσι, τότε θα κρατήσει αυτή τη θέση. Αν κρίνω ότι είναι ο καλύτερος θα παίζει».

Για την ετοιμότητα του Λάρσον και τον Γκακμπέ: «Είναι καλύτερα από ότι πριν μια εβδομάδα. Θα χτίσουμε για να τον έχουμε έτοιμο, γι’ αυτό αγωνίστηκε για λίγο. Ο Γκακμπέ είναι σε πολύ καλή κατάσταση όπως είδαμε από τα εργομετρικά. Θα χρειαστεί ένα 10ήμερο.

Το καταληκτικό του σχόλιο: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις κυπριακές ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ