aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜίλαν: Κινδυνεύει με αποκλεισμό από την Ευρώπη

Μίλαν: Κινδυνεύει με αποκλεισμό από την Ευρώπη

Η Μίλαν άλλαξε ιδιοκτήτη, έκανε ένα σωρό μεταγραφές ξοδεύοντας πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ και τώρα μπήκε σε μπελάδες. Οι ιθύνοντες των Ροσονέρι δεν φρόντισαν να ισοσκελίσουν τα έσοδα με τα έξοδα και έτσι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το Financial Fair Play.

Όπως υποστηρίζει η Marca, οι ιθύνοντες της ομάδας συναντήθηκαν με τους αρμόδιους για τα οικονομικά θέματα της UEFA στη Νιόν, προκειμένου να βρεθεί μία άκρη και να μην κινδυνέψει η ομάδα με ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η Μίλαν είναι σε δύσκολη θέση, αφού ο Μάρκο Φασόνε με τα έγγραφα που παρουσίασε αλλά και τη συζήτηση που έγινε δεν έπεισε κανέναν!

Αρχικά η UEFA είχε προειδοποιήσει τη Μίλαν έχοντας μάλιστα και πολλές αμφιβολίες σχετικά με το νέο της αφεντικό. Θυμίζουμε, ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι πλέον ο ισχυρός άνδρας των Ροσονέρι, καθώς ο Γιόνγκχονγκ Λι ξόδεψε 740 εκατομμύρια προκειμένου να αγοράσει τη Μίλαν.

Η UEFA ερευνά την υπόθεση, αφού δεν είναι σίγουρη για την προέλευση των χρημάτων του Λι. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το ισπανικό δημοσίευμα, ο νέος ιδιοκτήτης των Ροσονέρι μπορεί να μην είναι αυτός που ισχυρίζεται καθώς η μεταλλευτική εταιρεία που λέει πως έχει δεν είναι στο όνομά του, ούτε επιπλέον είναι ένας διάσημος επιχειρηματίας στη χώρα του.

Παράλληλα και οι μεταγραφές δεν έχουν γίνει σύμφωνα με όσα πρέπει να τηρούνται από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν άμεσα, ωστόσο ο κίνδυνος αποκλεισμού από της ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ορατός. Άλλωστε, η UEFA, έχει δείξει ότι σε τέτοια θέματα είναι αμείλικτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ