aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜίκελ στο «Goal»: «Φυσικά και θέλουμε το πρωτάθλημα» (στην ΑΕΚ ως το 2021)

Μίκελ στο «Goal»: «Φυσικά και θέλουμε το πρωτάθλημα» (στην ΑΕΚ ως το 2021)

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται συχνά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και ίσως αυτό να αδικεί την προσφορά του. Είναι ένας αθόρυβος εργάτης στο γήπεδο, αλλά η δουλειά που κάνει είναι φοβερή.

Ο Μίκελ Γκονθάλεθ μίλησε αποκλειστικά στο «Goal» για την παρουσία του στον ένα χρόνο και κάτι που είναι στην ΑΕΚ, το μέλλον του, τους στόχους του, τον Μουρίγιο, τον πρόεδρο, τη διαιτησία και πολλά άλλα. Αφού μας ξεκαθάρισε ότι το όνομά του είναι Μίκελ Γκονθάλεθ, μπήκαμε στο… ψητό.

-Μίκελ, μετά από ένα χρόνο στην Κύπρο και την ΑΕΚ, είσαι ευτυχισμένος εδώ;

«Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος. Πριν έρθω εδώ είχα μιλήσει με πολύ κόσμο. Με τον Άντερ (σ.σ. Μουρίγιο), παίκτες που έπαιξαν εδώ και μου είπαν τα καλύτερα για την ομάδα, τη χώρα και ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ. Μετά από αυτή την απόφαση είμαι πολύ χαρούμενος. Η οικογένειά μου είναι πολύ χαρούμενη και νιώθουμε πολύ άνετα».

-Ο κόσμος της ΑΕΚ ζητά και θέλει κάθε χρόνο περισσότερα. Πέρσι είδαν καλό ποδόσφαιρο και φέτος, ακόμη, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρσι.

«Είναι καλό που θέλουν περισσότερα. Αν θέλουν περισσότερα, είναι επειδή βλέπουν ότι μπορούμε να δώσουμε περισσότερα. Είναι καλό για μας και είναι κίνητρο. Είμαστε σε καλό δρόμο».

-Η φετινή ΑΕΚ τι στόχους έχει; Πού μπορεί να φθάσει;

«Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Μάιο. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Κρατήσαμε τον ίδιο προπονητή, την ίδια φιλοσοφία, τον ίδιο τρόπο για να κερδίζουμε τους αγώνες και -πιστεύω- είναι ο σωστός δρόμος. Αν βελτιωνόμαστε, θα είμαστε καλύτεροι».

-Γιατί δεν μιλάς κατευθείαν για πρωτάθλημα και να πεις ξεκάθαρα «θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα»;

«Το θέλουμε. Φυσικά το θέλουμε, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το τι θα γίνει τον Μάιο. Πολλοί παίκτες θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πέρσι ξεκινήσαμε πολύ καλά. Μπορούσαμε να μιλάμε για πρωτάθλημα τον Νοέμβριο και μετά κάναμε 10 παιχνίδια να κερδίσουμε και φθάσαμε να μιλάμε για την πρώτη εξάδα. Αυτός είναι ο λόγος, επειδή υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Το θέλουμε όμως… Κερδίσαμε τον ΑΠΟΕΛ αλλά τερματίσαμε δεύτεροι πέρσι. Είμαστε όμως δυνατή ομάδα».

-Η ΑΕΚ εμφανίζεται φέτος με νέα φιλοσοφία, με την αποχώρηση Καταλά και Λαρένα να αποτελεί σταθμό για την ομάδα.

«Ήταν πολύ σημαντικοί παίκτες για μας εντός και εκτός γηπέδου, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό. Αν δεν είναι εδώ, είμαστε 25 παίκτες για να κάνουμε τη δουλειά. Είναι αλήθεια όμως ότι χάνεις παίκτες όπως αυτούς που ήταν πολύ σημαντικοί τα τελευταία 6-7 χρόνια. Είμαστε ομάδα όμως και πρέπει να βρούμε τις λύσεις».

-Μπορεί η ΑΕΚ να είναι στο ίδιο επίπεδο;

«Δεν θέλω να συγκρίνω αλλά πιστεύω ότι οι νέοι παίκτες που ήρθαν, Ματίγια Σπόλιαριτς, Ραούλ Ρουίθ, Φιόλιτς, για μένα, είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Δεν έχουν την ίδια εμπειρία με τον Καταλά και τον Λαρένα, αλλά είναι πολύ καλοί».

-Το επίπεδο που βρήκες στην Κύπρο πώς το αξιολογείς;

«Δεν είχα δει παιχνίδια, αλλά είδα το επίπεδο των παικτών που υπήρχαν εδώ. Ήξερα πολλούς παίκτες της ΑΕΚ, καθώς και τον Εμίλιο Ενσούε που είχαμε παίξει μαζί στη Σοσιεδάδ. Αν δεις τα ονόματα, είναι αποτέλεσμα ενός καλού επιπέδου. Όταν με κάλεσε ο Άντερ για να έρθω εδώ, μίλησα με τον Σαϊθάρ που έπαιξε στην ΑΕΚ, τον Τόνιο, τον Γκαμπιλόνδο. Όλοι μίλησαν πολύ καλά για τον σύλλογο, την πόλη και τη χώρα».

«ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΑΚΕΘ»

Ο Μίκελ Γκονθάλεθ είπε πολύ καλά λόγια και για τον Ιδιάκεθ: «Τον γνωρίζω γιατί δούλεψε και στις ακαδημίες της Σοσιεδάδ και ήμουν τότε στην πρώτη ομάδα. Πέρσι πήγε στη Σαραγόσα και είχα έρθει εδώ…».

Τον ρωτήσαμε αν δεν τον ήθελε ο Ιδιάκεθ στη Σαραγόσα και κατέληξε στην ΑΕΚ: «Ρώτησέ τον. Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Ιμανόλ. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, είναι πολύ καλός προπονητής. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τους παίκτες. Έχει πολύ καλές ιδέες στην τακτική και τον τρόπο να σου τις μεταφέρει. Για μένα είναι πολύ καλός προπονητής».

«ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΕΙΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΔΙΚΗΘΕΙΣ»

Ένα κεφάλαιο το οποίο σχολίασε είναι και η διαιτησία: «Για μένα είναι πολύ δύσκολο να είσαι διαιτητής. Να έχεις πολύ κόσμο κοντά σου, εναντίον σου. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Προσπαθούμε να τους σεβαστούμε και να τους βοηθήσουμε». Για το αν ένιωσε ποτέ να χάνει βαθμούς λόγω διαιτησίας, είπε: «Ίσως πέρσι με τον Απόλλωνα που παίξαμε με 10 παίκτες, αλλά -πιστεύω- είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς. Κάποιες φορές θα ευνοηθείς λίγο, κάποιες θα αδικηθείς. Είναι δύσκολη δουλειά και πρέπει να τους βοηθάμε. Στο παιχνίδι πολλές φορές νιώθουμε πίεση οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι ίδιοι έχουν μεγάλη πίεση».

«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ»

Με τα καλύτερα μίλησε ο Μίκελ Γκονθάλεθ και για τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Άντρο Καραπατάκη. «Έχουμε καλή σχέση και για μένα είναι το κλειδί στον σύλλογο. Αν είσαι ειλικρινής και είσαι στην ίδια κατεύθυνση θα δεις και τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Μπορώ να αναπνεύσω με υγεία».

Ο Μίκελ μετά το τέλος της καριέρας του σκέφτεται να ασχοληθεί με την προπονητική: «Θα ήθελα να δοκιμάσω αν θα τα καταφέρω ή όχι. Δεν ξέρω όμως ακόμα. Ξέρω ότι είμαι κοντά στο να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο, αλλά νιώθω καλά και είμαι αφοσιωμένος σαν ποδοσφαιριστής».

Η ΡΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Πρόσφατα συμπλήρωσε τα 34 του χρόνια και λογικά ο Μίκελ Γκονθάλεθ θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ και τη νέα σεζόν. «Είχα υπογράψει δυο χρόνια, αλλά αν παίξω έναν αριθμό παιχνιδιών, θα ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο. Γι’ αυτό μάλλον δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση», σχολίασε αναφορικά με το μέλλον του. Ο αριθμός που απαιτείται για να έρθει η αυτόματη ανανέωση συμβολαίου δεν αποκλείεται να έχει ήδη συμπληρωθεί, έτσι θεωρείται βέβαια ότι συνεχίζει έναν ακόμη χρόνο.

Ποια είναι, όμως, η άποψή του για τον τεχνικό διευθυντή των Λαρνακέων, τον Άντερ Μουρίγιο; «Δεν τον είχα συναντήσει ως παίκτη. Δεν παίξαμε μαζί. Είχα παίξει εναντίον του στη La Liga. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Τον σέβομαι και για μένα είναι πολύ ειλικρινής. Αν έχω κάτι να του πω, θα του το πω, αν έχει κάτι να μου πει, θα μου το πει. Έχουμε σεβασμό και μόνο καλά λόγια έχω να πω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ