aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜηδενισμός της Βολιβίας στους αγώνες με Περού και Χιλή

Μηδενισμός της Βολιβίας στους αγώνες με Περού και Χιλή

Τον μηδενισμό της Βολιβίας σε δύο αναμετρήσεις των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της FIFA, λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Νέλσον Καμπρέρα.

Πρόκειται για δύο αγώνες που έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου: στον πρώτο εξ αυτών (1/9), η Βολιβία επικράτησε 2-0 του Περού στη Λα Πας, ενώ πέντε ημέρες αργότερα απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Χιλή στο Σαντιάγκο. Ο Καμπρέρα, ο οποίος αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά, έχει παίξει μία φορά στο παρελθόν με την εθνική ομάδα της Παραγουάης, από την οποία κατάγεται, κι έτσι η FIFA έκρινε ως αντικανονική τη συμμετοχή του με άλλο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Βολιβία χάνει πλέον και τα δύο ματς με 3-0 «στα χαρτιά» και μένει στην προτελευταία θέση του ενιαίου προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής με τέσερις βαθμούς μετά από δέκα αγώνες. Το Περού, που βρίσκεται στην όγδοη θέση, ανεβαίνει στους έντεκα, αλλά ακόμη κι έτσι οι ελπίδες του για πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας είναι λιγοστές. Σε ό,τι αφορά τη Χιλή, όμως, οι δύο επιπλέον βαθμοί που κερδίζει είναι πολύ σημαντικοί, καθώς ανεβαίνει στους 16, ξεπερνάει την Παραγουάη και «πιάνει» την Αργεντινή στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας, μετά την ολοκλήρωση των 18 αγωνιστικών, προκρίνονται στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ η πέμπτη θα δώσει αγώνες μπαράζ με την εκπρόσωπο της Ωκεανίας για ένα «εισιτήριο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ