aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜια κλάση πάνω και… Βάλε

Μια κλάση πάνω και… Βάλε

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Άιντραχτ έδωσε για ακόμη μία φορά την απάντηση στο γιατί θεωρείται το αφεντικό στον 8ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Όχι μόνο επειδή έκανε το τρία στα τρία επικρατώντας ψες με 2-0 του Απόλλωνα, μα διότι δεν του επέτρεψε να ελπίζει στο «Commerzbank-Arena». Έτσι, η κυπριακή ομάδα έμεινε με έναν βαθμό και σε συνδυασμό με το 3-1 της Λάτσιο στην έδρα της Μαρσέιγ, βλέπει το όνειρο να απομακρύνεται.

Όσο για το παιχνίδι; Οι κυανόλευκοι περίμεναν από το πρώτο σφύριγμα του αγώνα μεγάλη πίεση από τους φορμαρισμένους Γερμανούς και το στοίχημα ήταν να αντέξουν. Ωστόσο, ο τρόπος που βρέθηκαν πίσω στο σκορ ήταν οδυνηρός. Ο Μπρούνο Βάλε υπέπεσε σε γκάφα ολκής στο 13’, όταν δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και την είδε να περνά κάτω από τα πόδια του προτού περάσει τη γραμμή τέρματος.

Το γκολ σόκαρε τους ποδοσφαιριστές της κυπριακής ομάδας, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη καλύτερη ψυχολογία και την παρότρυνση του ενθουσιώδους κοινού τους, με αποτέλεσμα να γίνει το γήπεδο… κατηφορικό. Ωστόσο, μετά το προβάδισμα, έκαναν την πρώτη μεγάλη φάση τους στο 32’ και ευτύχησαν να σκοράρουν ξανά με κεφαλιά του Αλέρ. Στη συνέχεια δημιούργησαν πολλές φάσεις για το τρίτο γκολ πριν από την ολοκλήρωση του 45λεπτου και ήταν ευτύχημα για τον Απόλλωνα που δεν το πέτυχαν.

Η υπεροχή των ποδοσφαιριστών του Χίτερ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν αξιοποίησαν κάποιαν από τις ευκαιρίες τους και έβαλε το χεράκι του και ο Βάλε. Ο Απόλλων έχασε πάντως τεράστια τριπλή ευκαιρία με δύο δοκάρια στο 80’ να μειώσει με τους Πέδρο, Παπουλή και Ζελάγια στην καλύτερη στιγμή του στο 90λεπτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ