aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜία καλή ευκαιρία για μεγάλο άλμα

Μία καλή ευκαιρία για μεγάλο άλμα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αν η ΑΕΛ μπορεί να προχωρήσει και να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου που θα την οδηγήσει στην έξοδό της στην Ευρώπη, το σημερινό παιχνίδι με την Ανόρθωση είναι μια καλή ευκαιρία. Σαφώς και οι δυσκολίες θα είναι πάρα πολλές, όμως παίζει στο γήπεδό της και με τις εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών, πείθει πως είναι ικανή να φθάσει στο τρίποντο.

Έχει με το μέρος της τα ενθαρρυντικά στοιχεία που έδειξαν οι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές της, όμως το παιχνίδι είναι και γι’ αυτούς ένα τεστ αποδείξεων. Κόντρα σε μια έμπειρη και ποιοτική ομάδα θα φανεί πόσο μπορούν να βοηθήσουν. Το δείγμα και για τους τέσσερις ήταν μικρό, αλλά το σημερινό ματς τους δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουν και άλλους βαθμούς στην καλή εικόνα που παρουσίασαν μέχρι τώρα. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ ετοιμάζει αλλαγές και στις τρεις γραμμές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Μέχρι χθες υπήρχαν ερωτηματικά για την ετοιμότητα του Αϊρόσα, ενώ η επιστροφή του Μπενίτεθ δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο. Ακόμη, υπάρχει η πιθανότητα να δούμε το δίδυμο Φιντέλις – Σοάρες στη μεσαία γραμμή και τον Σίλβα πιο μπροστά.

Αναμένεται ένα παιχνίδι τακτικής, αλλά και υπομονής. Για την ΑΕΛ, εκείνο που προέχει είναι να διατηρήσει πρώτα το μηδέν παθητικό και να κυνηγήσει το γκολ με την ταχύτητα που τη διακρίνει τελευταία. Θα είναι μεγάλης σημασίας η συμμετοχή των μέσων στην προσπάθεια της ΑΕΛ να επιβάλει τον ρυθμό της. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βοζίνια και στα δύο άκρα, ο Αϊρόσα με τον Γουίλερ. Αν ο Αϊρόσα δεν πάρει θέση βασικού, στη θέση του θα αγωνιστεί ο Χ. Κυριάκου. Το κεντρικό δίδυμο δεν αλλάζει και ο Μιτρέα θα είναι με τον Λαφράνς, οι πύργοι της άμυνας. Πιο μπροστά, ως κεντρικοί μέσοι θα είναι ο Φιντέλις με τον Σοάρες και πίσω από τον Τεξέιρα θα κινείται ο Σίλβα. Δεξιά θα είναι ο Τόρες και αριστερά ο Μπενίτεθ. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε βασικό και τον Γκαμπιονέτα ή έναν από τους Αβραάμ ή Ρομάν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ