aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜια εξάρτηση με ονοματεπώνυμο

Μια εξάρτηση με ονοματεπώνυμο

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πέρσι απουσίασε δυο μήνες λόγω τραυματισμού και σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος κέρδισε 13 από τους 21 βαθμούς που διεκδίκησε (απολογισμός 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα). Ως αποτέλεσμα ήταν να μείνει πίσω από τις πρώτες θέσεις και να επικεντρωθεί στην κατάκτηση του κυπέλλου. Εκεί όπου στον τελικό μπήκε αλλαγή για 35 λεπτά, πέτυχε ένα γκολ και οδήγησε την ΑΕΚ στο τρόπαιο μετά από πάρα πολλά χρόνια. Όπως και να το κάνουμε, η ΑΕΚ είναι εξαρτημένη από τον Φλοριάν Τολεμές (φωτό δεξιά).

Ακόμη και στην έναρξη της περασμένης σεζόν, όταν απουσίασε από τον πρώτο αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία, η απουσία του ήταν αισθητή. Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Πολύ απλά, ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος πέρσι πέτυχε 22 τέρματα σε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με την απουσία του από τα φιλικά της ΑΕΚ στην Πολωνία έρχεται να μας δείξει ή και να μας υπενθυμίσει μία σημαντική ανάγκη:  Ότι χρειάζεται η ομάδα της Λάρνακας να βρει τον τρόπο και να μάθει να ζει (και) χωρίς το πρώτο βιολί της.

Στα τρία φιλικά που έδωσε η ομάδα της Λάρνακας στην Πολωνία μπορεί να μη δέχθηκε κανένα γκολ, σκόραρε όμως μόλις μία φορά. Αυτό είναι το ανησυχητικό και σίγουρα ο Άντονι Ιραόλα θα προσπαθήσει να δουλέψει σε αυτό για να βρει λύσεις. Αν ο Τολεμές απουσιάσει και άλλο χρονικό διάστημα, τι θα γίνει; Θα μείνει η ΑΕΚ με τον Γιάννου και τον Ρουσιά αναπληρωματικό; Δεν αποκλείεται, αν στην πορεία ο τραυματισμός του Τολεμές αποδειχτεί ότι θα τον κρατήσει εκτός για σημαντικό χρονικό διάστημα, να γίνουν και σκέψεις για απόκτηση στράικερ.

Πάντως, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει και αυτό είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία. Το δεδομένο είναι ότι ο Βάσκος προπονητής θα πρέπει να βρει λύσεις μιας και η ΑΕΚ είναι η ομάδα που θα κληθεί στα πλείστα της παιχνίδια να κυριαρχεί στο γήπεδο και να δημιουργεί φάσεις για γκολ. Αμυντικά δείχνει αρκετά δουλεμένη και όταν θα μπει και ο Μικέλ Γκονθάλεθ στο γήπεδο, αναμένεται να γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Ο πολύπειρος αμυντικός αναμένεται να πάρει θέση βασικού τη νέα σεζόν και το ερώτημα είναι ποιον εκ των Μοϊσόφ ή Καταλά θα εκτοπίσει από το αρχικό σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ