aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜια… άλλη ΑΕΛ βάσει επιλογών

Μια… άλλη ΑΕΛ βάσει επιλογών

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πόσο ωφέλιμη ήταν η διακοπή του πρωταθλήματος για την ΑΕΛ θα διαφανεί στις αμέσως επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της. Το Σάββατο αντιμετωπίζει τη Δόξα στο Τσίρειο και μετά θα ακολουθήσουν τα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει έτοιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του για την αναμέτρηση με τη Δόξα.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που η ΑΕΛ έχει τον τίτλο του φαβορί και θα θελήσει να τον επιβεβαιώσει με την παρουσία της αλλά κυρίως με την κατάκτηση της νίκης, που θα είναι και ο μοναδικός στόχος της. Έτσι, πέρα από τους βαθμούς, θα τονωθεί το ηθικό των ποδοσφαιριστών ενόψει της συνέχειας.

Λογικά, μέχρι το Σάββατο, θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση οι Λεόνσο, Σίλβα, Τεϊσέιρα, Μπενίτεθ και Αλνταϊρ. Επίσης, η πρόοδος που παρουσιάζει ο Ντόσα Ζούνιορ προκαλεί ικανοποίηση. Ακόμη και αν δεν αγωνιστεί με τη Δόξα, θα είναι έτοιμος στους αγώνες που θα ακολουθήσουν και οι οποίοι θα έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Η επάνοδος του Ζούνιορ θεωρείται ως η πιο σπουδαία μετεγγραφή για την ΑΕΛ. Και αν ο Κυπροποιημένος διεθνής άσος παρουσιαστεί στα γνωστά επίπεδα, τότε η άμυνα των γαλαζοκίτρινων θα παρουσιαστεί σαφώς ενισχυμένη.

Ο Μπαλταζάρ έχει έτοιμες λύσεις για όλες τις θέσεις και απομένει να «δέσει» η ομάδα ως σύνολο και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τον βασικό στόχο της ομάδας, που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη η ΑΕΛ από την περσινή σεζόν. Οι γαλαζοκίτρινοι γνωρίζουν καλά τα κατατόπια, όμως οι δυσκολίες θα είναι αρκετές και για να πάρει αυτά που θέλει θα χρειαστεί σοβαρότητα, πειθαρχία και πάθος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα διαχειριστεί πολύ διαφορετικά το έμψυχο δυναμικό του, σε σχέση με τους αγώνες στην Ευρώπη. Ο Μπαλταζάρ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στηρίχτηκε σε ένα πολύ μικρό αριθμό ποδοσφαιριστών, όμως στο πρωτάθλημα θα έχει αυξημένες επιλογές.

Για την ΑΕΛ όσα παρουσίασε στην Ευρώπη ανήκουν στο παρελθόν. Υπάρχουν έτοιμες λύσεις για όλες τις θέσεις και το μόνο που μένει είναι να αξιοποιηθούν σωστά. Ειδικότερα στην επιθετική γραμμή, υπάρχουν πολύ καλές επιλογές, τόσο για την κορυφή, όσο και για τα άκρα. Ο Μπαλταζάρ, μετά από οκτώ μήνες στην Κύπρο και στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ και θα θελήσει με την εμπειρία του να οδηγήσει την ομάδα εκεί που θέλει να την βλέπει ο κόσμος της.

Η ευκαιρία και για το 2 στα 2

Η ΑΕΛ απέφυγε τη δεδομένη χρονική στιγμή ένα μεγάλο ντέρμπι (και μάλιστα εκτός έδρας), αυτό με τον ΑΠΟΕΛ το οποίο βεβαίως θα βρει στην πορεία και θα δώσει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο Τσίρειο. Μετά τον Άρη, θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τη Δόξα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να φτάσει στους έξι βαθμούς και να πάει με φόρα στα ντέρμπι που ακολουθούν. Ο Μπαλταζάρ θα επιδιώξει να μονιμοποιήσει ένα βασικό σχήμα, στο οποίο θα υπάρχει πίσω του και μια σειρά ποδοσφαιριστών που θα είναι έτοιμοι όταν κληθούν να συνεισφέρουν τα αναμενόμενα. Θα θελήσει να αξιοποιήσει όλο το έμψυχο δυναμικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ